Bekymrede børn får ’Ultra Nyt’ til at lave særudsendelse om corona-virus

DR’s nyhedsudsendelse for børn har lavet en særudsendelse, hvor børn kunne spørge en virusekspert direkte. Du kan se den her.

Anna Lin Lundsgaard er vært i 'Ultra Nyt's special om corona.

- Når jeg er sammen med mine venner, joker vi meget om coronavirus. Men i virkeligheden er jeg meget bange for den sygdom. Sådan skrev en dreng til redaktionen på DR’s nyheder for børn, ’Ultra Nyt’.

Og flere børn har i den seneste tid henvendt sig, da de er bekymrede, bange eller usikre på, hvad coronavirus egentlig er, hvordan det smitter, hvad det betyder for dem og deres forældre samt hvad de selv kan og skal gøre.

Derfor valgte ’Ultra Nyt’ i sidste uge at lave en særudsendelse, hvor en ekspert svarer på spørgsmål direkte fra børnene. Redaktionen på programmet overvejer altid nøje, hvilke historier man bringer. Og man har altid målgruppen for øje.

Sætter historier i ramme

Netop af den grund har ’Ultra Nyt’ valgt at dække coronavirus, da børnene har hørt eller set om nyheden i andre medier, men ikke har fået fortalt om den i et sprog, de kan forstå. Her er det ’Ultra Nyt’s opgave at sætte begivenheden ind i en ramme, børnene kan forholde sig til - og så vidt muligt forsøge at være tryghedsskabende.

I 2011 blev det skrevet ind i medieforliget, at DR skulle komme med et nyhedstilbud til børn. Et grundigt forberedelsesarbejde resulterede i ’Ultra Nyt’, der gik i luften marts 2013.

Facebook
Twitter