Bevæg dig for én, der har bevæget dig: Det skal du gøre, hvis du får stafetten

Bevægelses-stafetten rejser gennem hele landet i 2021, og den kan også komme forbi dig.

Bevægelsesstaffen er skudt i gang af H.K.H. Kronprins Frederik, og den vandrer mellem danskerne fra hånd til hånd gennem hele 2021. Naturligvis afsprittet - men med et budskab, der ikke kan vaskes af.

DR sætter gang i en bevægelses-stafet under årstemaet ‘Sammen i bevægelse’, der rejser landet rundt i 2021. Symbolet for stafetten er den gule, lysende depeche, der skifter hænder fra ejermand til ejermand, og sætter menneskene på sin vej i bevægelse.

Du kan også få stafetten

Hver gang depechen skifter hænder, afsprittes den, men budskabet er hverken til at vaske af med sæbe eller sprit:

Bevæg dig for én, der har bevæget dig.

Du kan kun få fingre i depechen, hvis én, du kender, vælger at give den videre til netop dig. Når du modtager stafetten, er det din opgave at bevæge dig fra et sted til et andet med målet om at bringe stafetten videre på rejsen.

Det er op til dig, hvordan du vil fragte depechen - om du cykler, løber, svømmer eller benytter en helt anden form for aktivitet.

Et kongeligt startskud

Den første ejermand, der satte stafetten i gang, var H.K.H. Kronprins Frederik, der overrakte elitesvømmeren Jeanette Ottesen depechen, under TV showet Sport 2020 med ordene:

- Denne kvinde har svømmet et hav af medaljer hjem til Danmark.

Kronprins Frederik sætter gang i 'Sammen i bevægelse' med depechen i hånden i TV-showet Sport 2020, du kan finde på DRTV.

Jeanette Ottesen har siden bevæget sig for sin fysioterapeut, Julie Hjelm Jacobsen, ved at cykle gennem Københavns gader.

- Hun har været der for mig, da jeg annoncerede min min graviditet, og alle nærmest bare droppede mig, og indtil nu, lyder Jeanette Ottesens begrundelse for, at depechen netop gik videre til Julie Hjelm Jacobsen.

Depechen danner dermed en stærk kæde af personlige relationer og historier, der binder danskerne sammen i et netværk, der alle har bevæget hinanden.

Depechen vender tilbage til scenen igen under TV-showet Sport 2021, der afholdes i starten af januar 2022. Her afrunder depechen ‘Sammen i bevægelse’ og vil have skiftet hænder 365 gange og indsamlet personlige beretninger om danskere i bevægelse.

Tid til bevægelse i 2021

Gennem hele året har DR fokus på temaet ‘Sammen i bevægelse’, der skal oplyse og inspirere til mere bevægelse i din hverdag.

Er du til gåture i naturen eller skydiving fra en flyvemaskine? Uanset action-niveauet er ‘Sammen i bevægelse’ for dig, der elsker at bevæge andre, holder af at bevæge din krop eller trænger til inspiration for selv at komme i bevægelse.

Alle kan være med, og lidt bevægelse er bedre end ingen bevægelse. Det er grundtankerne i ‘Sammen om bevægelse’, der er et fælles projekt mellem DR og organisationerne Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI.

- Ved at gå sammen i et partnerskab, der både rummer faglighed og bredde, giver vi danskerne en bred vifte af muligheder og inspiration til bevægelse, som jeg er sikker på kommer til at gøre en forskel, siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Alle samarbejdspartnere bidrager året ud med aktiviteter til danskerne med formålet om at få den enkelte til at bevæge sig lidt mere.

Temaet handler naturligvis om fysisk aktivitet, men det handler lige så meget om at finde glæden ved de fællesskaber, der kan være, når vi bevæger os sammen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter