BILLEDER: 600 skolebørn indtog scenen i DR Koncerthuset til orkestermesterfest

DR SymfoniOrkestret fik torsdag selskab på scenen af skolebørn fra ni forskellige kommuner, som alle er med i det landsdækkende projekt OrkesterMester.

 • Gennem det første år i projektet OrkesterMester har næsten 600 danske børn fået mulighed for at lære at spille et instrument, og samtidig har hver af de medvirkende skoler dannet deres eget orkester. Her er det elever fra M.C. Holms Skolen på Mors og Lille Næstveds skole, som har specialiseret sig i blæseinstrumenter. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  1 / 9
 • Torsdag 13. juni var dagen, hvor alle ni skoler, der medvirker i OrkesterMester, mødtes for første gang i DR Koncerthuset. Her øvede de først i instrumentgrupper for at forberede eftermiddagens store afslutningskoncert i Koncertsalen. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  2 / 9
 • DR SymfoniOrkestrets 2. solocellist Carsten Tagmose viste børn fra Sorø Borgerskole, hvordan man stryger for at få den bedste klang på instrumentet. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  3 / 9
 • Der var også tid til at få gode tips fra sidekammeraterne undervejs. Her er det elever fra Distriktskolen Ølstykke, som hjælper hinanden med at huske fingersætning på violin. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  4 / 9
 • Til formiddagens strygerprøve var godt 200 violinister samlet i Koncerthusets foyer, og bag dem sad et hold af DR SymfoniOrkestrets erfarne strygere. Gennem hele det første år i OrkesterMester har børnene fået undervisning af lokale folkeskole- og musikskolelærere og samarbejdet med de lokale landsdelsorkestre. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  5 / 9
 • Dagens højdepunkt var, da alle 600 børn skulle samles i Koncertsalen til den afsluttende koncert med titlen OrkesterMesterFest. Sammen med DR SymfoniOrkestret fyldte de ikke bare hele scenen, men også parkettet og flere terrasser i salen, som normalt er forbeholdt publikum. (Foto: © Bjarne Bergius Hermannsen)
  6 / 9
 • Intet orkester uden dirigent! Dagen igennem ledte dirigenten Henrik Vagn Christensen slagets gang i samarbejde med musikere fra DR SymfoniOrkestret, og til den afsluttende koncert var det ham, der sørgede for, at det gigantiske orkester spillede i samme takt. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  7 / 9
 • Med på scenen for at præsentere koncerten var DR Ultras vært Jannik Schow, som til daglig er lærer på Bernadotteskolen i Hellerup. Han er selv uddannet som sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  8 / 9
 • Sådan så det ud, da alle var samlet på scenen i Koncertsalen til OrkesterMesterFest med musik af blandt andre. Strauss, Bach og Bizet. Koncerten havde også indslag med to særlige musikpædagogiske metoder, SoundPainting ved Gustav Jørgensen og Ketil Duckert og body percussion ved Rune Thorsteinsson. OrkesterMester er et samarbejde mellem Danske Musik- og Kulturskoler, Skolelederforeningen og DR Koncerthuset, Kor & Orkestre. Gennem en periode på tre år har ni danske folkeskoler fået mulighed for at tilbyde gratis musikundervisning og danne deres eget orkester. OrkesterMester er støttet af Nordea-fonden og er en del af Kulturministeriets Musikhandlingsplan 2019-2022. (Foto: © Bjarne Bergius Hermannsen)
  9 / 9