BILLEDER: Årets julekalender er et eventyrligt teenagedrama

Optagelserne til årets DR1-julekalender er i gang, og det bliver en eventyrlig fortælling om teenageproblemer af ’Den anden verden’.

  • Optagelserne til dette års DR-julekalender er i fuld gang. (Foto: Mette Marie Heinfelt)
  • DR's julekalender 2016. Setbesøg på optagelserne til 'Den Anden Verden'. (Foto: Carsten Andersen © © Fotograf Carsten Andersen)
  • Pigen bliver spillet af Caroline Vedel, mens Andreas Jessen spiller prinsen. (Foto: Carsten Andersen © © Fotograf Carsten Andersen)
  • Årets julekalender hedder ”Den anden verden”. (Foto: Mette Marie Heinfelt)
  • Optagelserne foregår i balsalen på Nyborg Slot. (Foto: Carsten Andersen © © Fotograf Carsten Andersen)
  • I scenen er den almindelige pige Sara taget ind i eventyrets verden og blevet en del Askepot. (Foto: Carsten Andersen © © Fotograf Carsten Andersen)
  • Der er gjort meget ud af kostumerne i julekalenderen. (Foto: Carsten Andersen © © Fotograf Carsten Andersen)
  • Det er lokale fra en dansegruppe på Fyn, der er statister i scenen. (Foto: Carsten Andersen © © Fotograf Carsten Andersen)
  • DR's julekalender 2016. Setbesøg på optagelserne til 'Den Anden Verden'. (Foto: Carsten Andersen © © Fotograf Carsten Andersen)
  • Nyborg slot danner ramme for optagelserne af 11. afsnit af DRs julekalender. (Foto: Carsten Andersen © © Fotograf Carsten Andersen)
1 / 10

I en fortryllende dans løfter den unge prins fra Askepot en smuk pige med langt mørkt hår op, så solstrålerne fra vinduerne i den gamle balsal rammer hendes lange hvide kjole. Hun åbner munden i et kæmpe smil og blotter sine togskinner.

Pigen hedder Sara og er en helt normal teenager, men hun befinder sig i eventyrverdenen så ofte hun kan for at vinde Prinsens kærlighed. I denne scene danser de sammen til bal på slottet, hvor Sara giver den som Askepot, lige indtil klokken slår tolv.

I virkeligheden hedder hun Caroline Vedel, og hun spiller med i DRs kommende julekalender, som bliver optaget lige nu. Balsalen befinder sig på Nyborg Slot, hvor man onsdag den 16. marts optager nogle få, men store scener til DRs julekalender 2016. På dette tidspunkt er man cirka halvvejs med optagelserne, og denne scene skal være med i afsnit 11.

Den anden verden

Årets julekalender hedder ’Den anden verden’ og er en dramaserie for de 8-16-årige og deres forældre. Det er magisk fortælling om tvillingesøstrene Sara og Anna på 14 år, der tager deres første skridt ind i en fascinerende, farlig og uforudsigelig voksenverden.

Brødrene Grimms eventyrlige fortællinger fletter sig ind i historien om de to almindelige piger, der møder de omvæltninger, udfordringer og opgør, der hører teenageårene til. Og den sammenblanding synes producenten Andreas Hjortdal giver rigtig god mening.

”Mange af temaerne i Brødrene Grimms eventyr handler om at gå fra at være barn til voksen, og de udfordringer, der hører med til det.Så ved at blande eventyret og historien om de to almindelig piger får vi et ekstra lag til historien om at være teenager.”

Ny og magisk facon

Andreas Hjortdal fortæller, at man har forsøgt at lave en julekalender på en ny og ikke mindst magisk facon.

”Vi ville gerne gå en anden vej med det overnaturlige og magiske end Disney og Harry Potter, og hvad der ellers findes, så det er blevet en anderledes fortælling med rod i det nordiske og naturligvis de tyske folkeeventyr,” siger han og forklarer, at det blandt andet vil kunne ses i kulisserne, scenografien og kostumerne, som er enormt ambitiøse.

Julekalenderens hovedforfattere er Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen, der tidligere har stået bag julekalenderne ’Jesus og Josefine’ og ’Mikkel og Guldkortet’.

I de øvrige hovedroller er Andreas Jessen, der spiller Prinsen, Fanny Bornedal som Saras søster Anna, Christine Albeck Børge, Lars Brygmann og Dan Zahle.

Julekalenderen bliver vist fra 1.-24. december 2016 på DR1