(Foto: Kirsten Ellebæk)

BILLEDER: Anna og Lottes ven har noget at fejre

Børn i flere generationer er vokset op med 'Fredagsbio' med Anna og Lotte - og deres ven, Kirsten Cenius, som fredag fylder 75 år. Hun startede som filmklipper i DR.

 • Kirsten Cenius var på skærmen i en årrække, men hun startede egentlig bag skærmen i DR, hvor hun blev uddannet som filmklipper. Senere blev hun skuespiller ved blandt andre Jytte Abildstrøms Teater, ligesom hun lavede børneteater på en stribe af landets teatre. (Foto: Ulla Voigt)
  1 / 7
 • Anna og Lotte var de bærende figurer - sammen med Kirsten Cenius, og det betød, at Hanne Willumsen, Iben Wurbs og Kirsten Cenius arbejdede sammen i en årrække. Her er de i gang med "Store oprydningsdag'. (Foto: Kirsten Ellebæk © Kirsten Ellebæk)
  2 / 7
 • Med årene blev Kirsten Cenius den faste studievært i 'Søndagsbio' og 'Fredagsbio', men i starten var der skiftende værter. For eksempel Tom McEwan (billedet), Olaf Nielsen og Jens Okking. (Foto: (DR))
  3 / 7
 • Gennem årene blev det til stadigt flere dukker i 'Fredagsbio', og Bulder og Fie kom for eksempel også til. (Foto: Valdemar Vedel)
  4 / 7
 • Selv om Kirsten Cenius har været flest gange på skærmen i DR's børneprogrammer, har hun også medvirket i flere af DR's dramaserier gennem årene. Her er hun fra 'Én gang strømer' i 1987. Det var en krimiserie om jagten på forbrydere og bagmænd i 80'ernes Danmark. (© Valdemar Vedel)
  5 / 7
 • Flere vil måske også huske Kirsten Cenius som Nannas mor i serien 'Guldregn' fra 1987. Gennem årene har Kirsten Cenius også været lydbogsindlæser, tegnefilmsdubber og hospitalsklovn, og i tegnefilm har hun for eksempel været Mrs. Potts i 'Skønheden & Udyret', Mor Klump i Rasmus Klump, Mummimor i 'Mummitroldene' og feen i 'Askepot'. (© DR)
  6 / 7
 • Kirsten Cenius har såmænd også medvirket i flere af DR Radiodramas stykker. Her er hun på holdet bag 'Alle har vi været små' fra 2002. (© Per Arnesen)
  7 / 7
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk