BILLEDER: Bageglad søster hænger nu blandt statsministre og kongelige

Vinderne er fundet i DR Skoles og Det Nationalhistoriske Museums portrætkonkurrence for 10-15-årige. Værkerne bliver udstillet den næste tid på Frederiksborg Slot i Hillerød.

 • Omkring 400 børn mellem 10 og 15 år har brugt vinteren på at lave portrætter og sende dem ind til DR Skoles og Frederiksborg Slots landsdækkende konkurrence 'Portræt Nu! 2019 - for børn', som tirsdag eftermiddag fandt sine vindere. Det skete i Riddersalen på Frederiksborg Slot i Hillerød, hvor værket her - 'Min bageglade søster' - stak af med sejren i konkurrencen. (Foto: Sofie 5. klasse)
  1 / 5
 • Vinderen blev Sofie Haveman Nygaard Ryholt, der går i 5. klasse i Nordborg, og hun fik førsteprisen overrakt af en anden Sofie - DR-vært Sofie Østergaard. Hun fik følgende ord med på vejen fra juryen til den bageglade søster: 'Vi blev alle tre meget fascinerede af portrættet med det samme, og det viser tydeligt en ægte kærlighed imellem to søstre. Det, at pigen på billedet har blikretning, den vej hun har, er anderledes og givet et kig ind i en rigtig hyggelig situation, men utrolig god stemning. Man får lyst til at være en del af det. Samtidig er farvesammensætningen fantastisk', lød det. (Foto: Mew © WWW.MEW.DK)
  2 / 5
 • Konkurrencen har været for børn og unge og rettet mod skoler og kunstskoler over hele landet. Det hele har været bakket op af et større materiale, som fortsat ligger på dr.dk/skole, hvor alle har kunnet fordybe sig i portrættet som genre. Her kan man lære om portrættets historie, quizze om at blive klassens portrætekspert, og lære, hvordan man selv kan skabe et portræt. Materialet er også egnet til undervisningen i skolerne i billedkunst, dansk eller historie. 2. præmien gik til Lilje Gliese Kieler, der går i 4. klasse på Gåsetårnsskolen i Vordingborg. Hun lavede et selvportræt og har kaldt sit værk 'Mit portræt under lup'. Ligesom flere af de andre vindere er hendes portræt nu hængt op på Frederiksborg Slot - blandt de mange portrætter af statsministre og kongelige, som hænger på slottet i forvejen. (Foto: Mew © WWW.MEW.DK)
  3 / 5
 • 3. prisen gik til Cecilie Elisabeth Langseth fra 6. klasse på Kratbjergskolen afd. Ravnsholt i Lillerød, som ligeledes havde portrætteret sin søster. (Foto: Frederiksborg Slot)
  4 / 5
 • Åbningen af 'Portræt Nu'-udstillingen og kåringen af vinderne fandt sted i Riddersalen på Frederiksborg Slot. Udstillingen kan opleves på Det Nationalhistoriske Museum i Hillerød frem til den 5. august. DR Skoles undervisningsmateriale ligger på adressen: https://www.dr.dk/skole/dansk/portraet-nu-boern (Foto: Mew © WWW.MEW.DK)
  5 / 5
Facebook
Twitter