BILLEDER: Birgit Meister lagde fordomme om kvindestemmer i graven

Lørdag fylder en af DRs mangeårige værter, Birgit Meister, 75 år. Vi har været lidt i gemmerne for at finde billederne med hende fra de henved 30 år, hun var en del af DRs nyhedsredaktion.

  • Det er svært at forestille sig i dag, men der var en gang, hvor man i fulde alvor talte om, hvor vidt kvinders stemme egnede sig til at formidle radioens nyheder. Og om deres tilsynekomst i TV-Avisen ville distrahere fra det alvorstunge indhold. (Foto: DR Arkiv.)
  • Det er nogle af de fordomme, journalist Birgit Meister var med til at lægge i graven, da hun blev ansat i DR i 1967. Lørdag den 28. januar fylder hun 75 år. (Foto: Jenø Pal Farkas)
  • Gennem henved 30 år var Birgit Meister med til at levere nyheder til befolkningen som en del af TVA's nyhedsredaktion. I 1986 modtog hun Modersmål-Selskabets Pris for en forbilledlig beherskelse af alle sproglige virkemidler. (Foto: DR Arkiv.)
  • Undervejs skiftede de dekorationer, som nyhederne blev præsenteret i. Her er Birgit Meister i selskab med sportschef Finn Heiner. (Foto: DR Arkiv.)
  • Og arbejdsopgaverne varierede. Denne ikke alt for muntre vejrudsigt indgik en overgang i nyhedsværtens pligter. Bemærk det velvoksne askebæger på bordet. (Foto: DR Arkiv.)
  • Det var ikke alvor det hele. Her er Birgit Meiser i studiet i et af Otto Leisners underholdningsprogrammer sammen med fra venstre journalistkollegaen Poul Trier Pedersen, sangerinden Cleo og tekstforfatter Henrik H. Lund. (Foto: DR Arkiv.)
  • Birgit Meister var tilbage i DR Byen i oktober 2015, hvor hun og Kim Bildsøe Lassen var værter på scenen, da TV-Avisen fejrede 50 års jubilæum. De kunne dengang fortælle, at der har været sendt TV-Avisen i 18.250 dage - lige bortset fra nogle enkelte med strejke. På dr.dk/historiskebilleder er der mulighed for at se mange flere billeder med Birgit Meister. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen. © Type 1)
1 / 7
Facebook
Twitter