BILLEDER: ‘Broen’ optager ny sæson

Ugens aktuelle optagelse: Optagelserne til dramaserien ‘Broen lll’ er i fuld gang. Forleden havde pressen mulighed for at komme med på settet og møde skuespillere og instruktør.

  • Fire af skuespillerne i ‘Broen lll’. Fra venstre Sofia Helin, Nicolas Bro, Sonja Richter og Sarah Boberg. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Nicolas Bro spiller rollen som kunstsamleren Freddie Holst. Her viser han et værk fra samlingen, som er placeret på Statens Museum for Kunst. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Den store, pink kæmpe-baby er et af de værker, der er med i ‘Broen lll’. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Den 9. marts var der pressemøde for ‘Broen lll’ med besøg på film-settet, der på dagen foregik på Statens Museum for Kunst. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Prøver inden optagelserne på Statens Museum for Kunst. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Nicolas Bro er ny skuespiller i ‘Broen’, hvor han spiller rollen som kunstsamler Freddie Holst. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Nicolas Bro i rollen som Freddie Holst med kone i ‘Broen lll’. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Prøver inden optagelserne på Statens Museum for Kunst, hvor Rumle Hammerich instruerer. (Foto: Julie Mørkeberg)
1 / 8

Mange af optagelserne til dramaserien ‘Broen lll’ bliver filmet udendørs, men nogle af scenerne bliver optaget på Statens Museum for Kunst, hvor der var pressemøde forleden.

Her var blandt andre fire af skuespillerne i sæson lll, instruktør, forfatter og DRs dramachef samlet for at fortælle lidt om, hvad vi kan forvente os af den kommende sæson.

Saga er på sagen

I den kommende sæson bliver dansk og svensk politi endnu engang nødt til at samarbejde, da Helle Anker, en kendt dansk kønsdebattør og stifter af Københavns første kønsneutrale børnehave, findes brutalt myrdet i Sverige. Mordet viser sig at være det første i en lang række, og sagen rammer Saga Norén, Länskrim, Malmø, personligt og vil forandre hende for altid.

Sæsonen byder blandt andet på kunst og vil på forskellige måder kredse omkring kompleksiteten af familiebegrebet i en moderne tid, fortæller forfatter til serien Nikolaj Scherfig.

Gengangere på rollelisten

I sæson tre kommer vi til at opleve flere gengangere fra de tidligere sæsoner, heriblandt Sofia Helin, Sarah Boberg, Dag Malmberg og Rafael Pettersson. Kirsten Olesen, Sonja Richter, Nicolas Bro og Thure Lindhardt er blandt de nye skuespillere i serien. Kim Bodnia erstattes af en dansk skuespiller, men lige nu er det hemmeligt, hvem det er.

Optagelserne til den kommende sæson gik i gang i september 2014 og forventes afsluttet i maj 2015. Sæsonpremieren er planlagt til at blive sendt simultant i hele Norden til september.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk