BILLEDER: Casper Christensen huskede tandbørsten - nu fylder han 50

Han startede med at lave børneprogrammer på DR1 og blev for alvor kendt, da han tændte tequilaen i 'Husk lige tandbørsten'. Onsdag fylder Casper Christensen 50 år.

 • Udtrykket 'Husk lige tandbørsten' blev sagt og skrevet alle vegne bagefter, og omkring halvanden million seere fulgte med hver uge. Casper Christensen var vært sammen med Anette Toftgård, som han senere både blev gift med og fik børn med. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
  1 / 12
 • 'Husk lige tandbørsten' var for hele familien, men det var i DR's B&U-afdeling, Casper Christensen i 1991 lavede sit første fjernsyn i programserien 'Hvaffor en hånd?', som var en del af 'Fjernsyn for dig'. I afsnittet, som dette gamle pressefoto stammer fra, viste Casper filmen om pigen Rosa Mirabella, der elsker alt rosafarvet, ligersom der også var tegnefilm med Bulder og Bill. (Bent Paulsen © Type 2)
  2 / 12
 • I 'Hvaffor en hånd' beskæftigede Casper Christensen sig for eksempel også med børns hobbyer. (Valdemar Vedel © Type 1)
  3 / 12
 • Allerede året efter sin start i DR - i 1992 - blev Casper Christensen en del af ungdomsprogrammet 'Transit', Her blev han ikke mindst kendt for indslagene i 'Den Harme Linje', hvor folk kunne ringe ind og luft og sige lige, hvad de syntes. De fik dog svar igen på tiltale af Casper Christensen. (Foto fra bånd © Type 2)
  4 / 12
 • Casper Christensen forlod nu ikke helt børnefjersyn. Senere i 90'erne var han for eksempel med i 'Børne-1'erens Lørdagshytte'. Her er han sammen med Vera - spillet af Michel Castenholt - og Camilla Ottesen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen, Bjarne Bergius Hermansen © Type 2)
  5 / 12
 • Efter den store succes som fredagsunderholder i 'Husk lige tandbørsten', var Lars Hjortshøj og Casper Christensen værter sammen i de direkte underholdningsprogrammer 'Safari' i 1996.Programmerne var en blanding af quiz, musik og underholdning. (Foto fra bånd © Type 2)
  6 / 12
 • Ikke mindst beboerne omkring Radiohuset, som dengang lå på Frederiksberg, vil formentlig huske 'Tæskeholdet', der blev sendt på P3 i 1996 og 1997. 'Tæskeholdet' bestod af Casper Christensen, Jan Gintberg, Mads Vangsø og Søren Søndergaard, og det var ikke mindst, når Jan Gintberg skulle holde "tale til nationen" og råbte ud af vinduet ved Radiohuset, at mange kom for at lytte med og få en festlig fredag ud af det. 'Tæskeholdet' var også med til at gøre notabiliteter som Jade-Laila og Kira Eggers landskendte, da de tit og ofte medvirkende i programmerne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1) (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  7 / 12
 • Selv om programmerne blev vist meget sent på aftenen blev 'Casper & Mandrilaftalen' én af DR2's store succeser i en tid, hvor den ellers fortsat blev kaldt "den hemmelige kanal". Her badede Casper Christensen, Frank Hvam, Lasse Rimmer og Lars Hjortshøj sig i et bassin af komik og absurditeter. Premieren på programmerne var i 1999. (Elona Sjøgren © Type 1)
  8 / 12
 • Mandrilaftalen førte Casper Christensen og Frank Hvam sammen, og de kom så siden til at lave 'Langt fra Las Vegas' og 'Klovn' andre steder. Her er de nu tilbage i DR's studier, da Jarl Friis-Mikkelsen er vært på 'aHa'-quizzerne i starten af 00'erne.(Jakob Boserup © Type 1)
  9 / 12
 • Alle ved, hvordan det foregik, da miss Sophie fyldte 90. Det har DR TVs seere oplevet i "90 års fødselsdagen" hver nytårsaften i årevis. Men hvordan så festen ud, da miss Sophie fyldte 80? Det kom eksempelvis Casper Christensen, Frank Hvam, Lasse Rimmer, Jan Gintberg med flere et bud på nytårsaften 2000. De nåede frem til, at alle miss Sophies venner levede ved hendes 80 års dag, og at de dengang selv kunne tømme glassene. l (Henrik Dithmer © Type 2)
  10 / 12
 • Da DR i 2011 markerede, at man da havde sendt fjernsyn i 60 år, var Casper Christensen inviteret med til fødselsdagsmiddagen med prominente tv-personligheder på DR fra 1951 til 2011. Middagen blev sendt på TV, og de medvirkende blev bedt om at rose og revse fødselaren. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1) (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  11 / 12
 • Mange medier skal nok ribbe op i Casper Christensens fortid, nu hvor han fylder 50 år, men det blev der også, da DR i november 2011 lavede optagelser til et 'Her er dit liv'-program, hvor Casper Christensen blev overrasket og "kidnappet" og ført til et af DR's studier, hvor familie og venner var. Og der var også masser af sceneshow klar hos Puk Elgård. Casper Christensen er født i Kerteminde, opvokset i Birkerød, og i dag bor han på Frederiksberg. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  12 / 12
FacebookTwitter