BILLEDER: De skal spille Maude og Misse Møhge i Korsbæk

Om to måneder åbner Korsbæk på Bakken, og tirsdag blev de 12 skuespillere præsenteret, som skal udfylde rollerne som de berømte personligheder fra ’Matador’.

 • Skuespillerne er fundet til Korsbæk på Bakken. I alt skal de 12 skuespillere spille 26 forskellige roller, når de optræder som de kendte karakterer fra ’Matador’. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Hver skuespiller har flere roller i Korsbæk på Bakken – men kun den samme i løbet af en arbejdsdag. Ved pressemødet var Birgitte Bruun Laura, Stine Løike spillede Maude, mens Tanya Lund Andersen var Agnes. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Lisbet Dahl har stået for at finde skuespillerne og oplære dem, så de er autentiske i rollerne. Skuespillerne har blandt andet fået udleveret en dvd-boks med ’Matador’, da de har skrevet under på kontrakten. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Møhgerne er også klar til at tage på Bakken. Ved pressemødet spillede Margrethe Koytu fru Fernando Møhge, mens Judith Rothenborg er Misse, der formentlig også oplever, at ”det drager” undervejs. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • En grisehandler og Kvik er der også. Sune Svanekier, der blandt andet også var med i ’Lulu og Leon’-serien er en af dem, der spiller Oluf Larsen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Maude og Laura får en snak om maden. Maude spilles her af Stine Løike, mens Laura spilles af Birgitte Bruun, der også skal medvirke i cabareten ’Kys det hele fra mig’ i Korsbæk på Bakken til sommer. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Katrine Larsen og tjener Boldt bliver blandt andet spillet af Le Münster-Svendsen og Thomas Kirk. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Peter Aude, der blandt andet har spillet med i DRs dramaserier ’Rejseholdet’ og ’Taxa’, spiller blandt andet oberst Hackel i Korsbæk. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Udenfor er byggeriet endnu ikke færdig, men det har hele tiden været planen, at Korsbæk skal opføres i vinteren 2014-15, mens Bakken holder lukket. Åbningen af Korsbæk på Bakken er torsdag den 30. april – dagen før bededag. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 9

Ingen ved, hvornår Maude går op og lægger sig, men hun vil i hvert fald i udgangspunktet være at finde i ’Korsbæk på Bakken’ hele foråret og sommeren.

Det var hun også tirsdag, da Bakken i Klampenborg afslørede, hvem der skal have rollerne som grisehandleren, fru Fernando Møhge, Misse, Maude, Agnes, oberst Hackel, Boldt, Laura, Katrine og alle de andre, når ’Matador’s hjemby – Korsbæk - bliver til virkelighed på Dyrehavsbakken nord for København den 30. april i år.

I et samarbejde mellem DR, forfatteren Lise Nørgaard og ejeren af mange af restauranterne og forlystelserne på Bakken, Torben ”Træsko” Pedersen, åbner Korsbæk om to måneder som en levende by. Til en levende by hører også, at de besøgende møder nogle af de kendte karakterer fra ’Matador’.

”Vi har valgt 65 scener ud fra ’Matador’, og når man kommer som gæst på restauranterne og i butikkerne i Korsbæk, vil man opleve det som at træde ind i et afsnit af ’Matador’. Det betyder også, at man vil kunne opleve nogle af scenerne fra tv-serien,” forklarer skuespilleren Lisbet Dahl.

Hun har haft opgaven med at finde skuespillere til Korsbæk – og også med at lære dem op. Bakken har holdt audition, og blandt de mange, der meldte sig, har man nu udvalgt 12 skuespillere, som til sammen skal kunne spille 26 forskellige roller fra ’Matador’. For eksempel er der tre, der skal spille Maude, så der er en fru Varnæs på stedet konstant.

To af dem, der skal optræde som Maude, er 33-årige Stine Løike, der er uddannet fra Det Danske Musicalakademi og tidligere har spillet Elisabeth Friis i musicalversionen af ’Matador’ og 27-årige Tanya Lund Andersen, der er nyuddannet skuespiller fra Skuespillerskolen i Odense.

Er både Maude og Agnes

”Jeg så opslaget på Skuespillerforbundets hjemmeside, og jeg søgte af ren lyst og lidt af sentimentale årsager. Selv om jeg ikke var født, da ’Matador’ blev sendt første gang, har jeg set serien, når den er blevet genudsendt, og det er bare noget helt særligt,” siger Tanya Lund Andersen.

Hun var tirsdag i tøjet som Agnes og får også rollerne som Maude og Ingeborg – men altså ikke alle tre roller på samme dag på Korsbæk på Bakken.

Stine Løike, der var Maude ved pressepræsentationen, skal derimod konstant være ”fin på den”, for hun har rollerne som Elisabeth, Gitte Graa og Maude.

”Alle kender og elsker karaktererne og har et forhold til dem. Derfor gør vi også meget ud af at være meget tro mod originalerne, og da vi fik kontrakten, fik vi samtidig en dvd-boks, så vi kan se ’Matador’ igen og igen,” forklarer Stine Løike.

Efter et 14 dages intenst forløb har skuespillerne lige nu et selvstudium, hvor de for alvor sætter sig ind i ’Matador’-universet. Senere skal de øve sammen i de rette omgivelser, men lige nu er Korsbæk på Bakken stadig ved at blive bygget.

Tidstypiske events

Blandt de øvrige skuepillere er for eksempel Margrethe Koytu, som mange DR-seere husker som Lizzie i DRs dramaserie ’Taxa’ og Birgitte Bruun, som faktisk medvirkede i ”rigtige” ’Matador’ i rollen som stuepigen Esther. På Korsbæk på Bakken skal de blandt andet optræde i rollerne som henholdsvis Fru Fernando Møhge og Laura.

Udover et stykke mad vil man også kunne komme til at opleve meget mere i Korsbæk, fortæller instruktøren og underholdningsansvarlig på Korsbæk på Bakken Peter Holst-Beck.

”Der kommer til at foregå en masse tidstypiske events. Hver fredag og lørdag vil der være underholdning, ligesom der også vil komme én, der vender lakplader og én, der underviser i swingdans. Der vil også blive alsang med 30-mands-orkester, dage med PH-sange, Violet Vinters danseskole med Misse Møhge på klaver, og interviews med nogle af de originale skuespillere fra ’Matador’. Der bliver også en dag, hvor Malene Schwartz fortæller om ’Maude og Matador’,” fortæller Peter Holst-Beck.

35.000 gæster er klar

Lige nu har omkring 35.000 allerede bestilt bord på Postgården, Jernbanerestauranten, Hos Varnæs, i Lauras Køkken, og hvad spisestederne ellers hedder i Korsbæk.

”Det er da meget godt, når vi ikke engang er færdige med byggeriet endnu,” mener Torben ”Træsko” Pedersen.

Fakta om skuespillerne på ’Korsbæk på Bakken’

Alle har typisk flere forskellige roller. I parentes står, hvad de spillede ved pressemødet

De medvirkende i første sæson er:

 • Birgitte Bruun (bl.a. Laura): Tidligere skuespiller fra Matador, hvor hun havde rollen som stuepigen, Esther. Har desuden spillet cabaret, blandt andet: ’Ta’ og kys det hele fra mig’, en forestilling, som man kan opleves i Korsbæk på Bakken i løbet sommeren.

 • Le Münster-Swendsen (bl.a. Katrine): Har medvirket i en lang række revyer, børne- og gadeteater landet over foruden tv-serien Rejseholdet og flere julekalendere.

 • Thomas Kirk (bl.a. Boldt): Har spillet flere teater- og filmroller. Er snart aktuel i filmen ’Mennesker bliver spist’ af Erik Clausen.

 • Peter Aude (bl.a. Oberst Hackel): Skuespiller, instruktør og multi-artist som har medvirket i en række tv-serier som Rejseholdet, Hotellet og Taxa samt flere store danske film.

 • Dan Schlosser (medvirkede ikke): Skuespiller med en lang række produktioner bag sig. Desuden er han en af Danmarks mest kendte stemmer i lydbøger og tv-produktioner.

 • Pernille Sørensen (bl.a. Frøken Jørgensen): Skuespiller ved bl.a. Jytte Abildstrøms Teater med et særligt speciale inden for improvisationsteater.

 • Judith Rothenborg (bl.a. Misse Møhge): Har en lang karriere bag sig som skuespiller inden for traditionelt-, børne- og gadeteater mm.

 • Stine Løike (bl.a. Maude): Uddannet fra Det Danske Musicalakademi. Har bl.a. tidligere spillet Elisabeth Friis i musicalversionen af Matador.

 • Tanya Lund Andersen (bl.a. Agnes): Nyuddannet skuespiller. Har allerede medvirket i flere forestillinger på Odense Teater og spiller Freja i thrilleren ’Kartellet’ fra 2014.

 • Margrethe Koytu (bl.a. fru Fernando Møhge): Kendt fra sin rolle i ”TAXA”. Har i øvrigt medvirket i en lang række danske spillefilm. Modtog en Reumert for årets kvindelige birolle i 2014.

 • Sune Svanekier (bl.a. Oluf Larsen, grisehandleren): Skuespiller og manuskriptforfatter. Har medvirket i en lang række skuespil, musicals og tv-serier, blandt andet ’Lulu og Leon’.

 • Marie Mondrup (medvirkede ikke tirsdag): Skuespiller uddannet fra Odense Teater og Musicalakademiet. Har blandt andet medvirket i ’Kvinden i buret’.

Facebook
Twitter