(Foto: Nicolas Koch Futtrup)

BILLEDER: DR Big Band havde hemmelige gæster på våd aften

I måneder har DR Big Band holdt hemmeligt, hvilke danske og internationale navne, der skulle være med til at fejre Copenhagen Jazz Festivals 40 år. Tirsdag aften blev de afsløret på Islands Brygge i København.

 • Publikum anede ikke, hvem de skulle møde - ud over DR Big Band, og én af de internationale stjerner, som dukkede op foran publikum og radiolytterne, var den fremadstormende amerikanske pianist, 29-årige Christian Sands, som har spillet piano, siden han var meget unge og også optrådt sammen med navne som Gregory Porter, Christian McBride og Wynton Marsalis. Ved koncerten på Islands Brygge spillede han både solo med DR Big Band og sammen med bandets egen pianist, Henrik Gunde. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)
  1 / 10
 • Blandt de danske gæster, som DR Big Band fik på aftenen, var mundharpe-virtuossen Mathias Heise og sangerinden Sinne Eeg, som DR Big Band har optrådt sammen med ved en lang række lejligheder. Sinne Eeg gav blandt andet en jazzet udgave af 'Hvorfor er lykken så lunefuld?', som komponisten og sangerinden Karen Jønsson nåede at skrive i sit korte liv. Hun døde af en lungebetændelse - kun 33 år gammel i 1942. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)
  2 / 10
 • DR Big Bands blæsere kunne glæde sig over, at de i det mindste sad i tørvejr på scenen på Islands Brygge. Bandet bød blandt andet på numre af folk, som har haft stor betydning og indflydelse på DR Big Band - for eksempel Ray Pitts og Thad Jones. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)
  3 / 10
 • Én af de øvrige internationale overraskelser ved koncerten var den amerikanske multi-instrumentalist Scott Robinson, som gennem årene har medvirket på over 200 album, blandt andre med navne som Lionel Hampton, Sting, Ella Fitzgerald og Maria Schneider. Skal man tro Wikipedia har Scott Robinson gennem årene spillet 50 forskellige instrumenter på de album, han har været med på. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)
  4 / 10
 • Der var mildest talt fuldt blæs på, da en anden international gæst, Jerry Bergonzi, DR Big Bands Hans Ulrik, Scott Robinson og DR Big Bands Karl-Martin Almqvist var sammen på scenen. Den 71-årige tenorsaxofonist Jerry Bergonzi har blandt andet været medlem af Dave Brubeck Quartet og også spillet en del sammen med danske Alex Riel. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)
  5 / 10
 • Her er guitaristen Per Gade fra DR Big Band i gang med en solo. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)
  6 / 10
 • Det samme er trompetist Mads la Cour fra DR Big Band her. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)
  7 / 10
 • De fleste paraplyer var slået ned igen, da Scott Robinson spillede solo med DR Big Band i programmet, som heller ikke var offentliggjort før koncerten. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)
  8 / 10
 • Derimod var det blevet afsløret, at DR's vejrvært og tidligere P8 Jazz-vært Christian Cherry stod for præsentationen af DR Big Bands koncert under Copenhagen Jazz Festival. Christian Cherry er selv resultatet af, at en række internationale musikere strømmede til København i 1960'erne og 1970'erne. Christian Cherrys far er Don Cherry, som er en legende inden for avantgarde-jazzen og hans søskende er musikerne Neneh Cherry og Eagle-Eye Cherry, som ligeledes er professionelle musikere. Her er det Sinne Eeg, Christian Cherry ses med, bag scenen. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)
  9 / 10
 • DR sendte hele koncerten tirsdag aften direkte på P8 Jazz. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)
  10 / 10
FacebookTwitter