BILLEDER: DR gjorde Kulturmødet på Mors historisk

2017 er ”danmarkshistoriens år” i DR, og det kunne også mærkes i forbindelse med DRs arrangementer under Kulturmødet på Mors.

  • DR sætter særligt fokus på danmarkshistorien i 2017, og det kunne også mærkes på DRs arrangementer i forbindelse med Kulturmødet på Mors, der blev holdt for femte gang fra torsdag til lørdag i sidste uge. Sigurd Barrett, der bruger året på at give DRs yngste seere styr på historien på Ramasjang, gav fredag formiddag skolekoncert på Fjordscenen i Nykøbing Mors. Og som det kan ses, var det lidt af et tilløbsstykke. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • I skolekoncerten ledte Sigurd Barrett børnene gennem danmarkshistoriens højdepunkter – og udover en masse musik var formiddagen også fyldt med myter, fortællinger og historiske fakta. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • I løbet af Kulturmødets 48 timer rungede gaderne på Mors af musik og sang, og DR Vokalensemblet optrådte spontant i løbet af dagene med danske klassikere på gader og stræder over hele øen. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • DR Vokalensemblet sørgede også for morgensang og fællessangen i Værket på Mors fredag morgen – og selvfølgelig var der lidt morgengymnastik, som også er en klassisk DR-disciplin. Onsdag den 30. august var det faktisk 90 år siden, at DR sendte morgengymnastik med kaptajn Jespersen første gang. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Både torsdag, fredag og lørdag kunne man selv ”blive en del af historien” og få den fortalt med DRs virtual reality-briller på. Det benyttede mange sig af – og med brillerne på kan man dykke ned i otte forskellige perioder i historien med scener fra hverdagslivet i Danmark lige fra bronzealderen til 1970’erne. Her er det historiker Christopher Schnoor fra DR Historie, Tro og Perspektiv, der indfører nogle af gæsterne i filmene, som han selv har været med til at lave. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Børn og unge kunne i løbet af Kulturmødet få adgang til en tændt mikrofon og interviewe eller fortælle historier. DR Kultur Aarhus var i Nykøbing Mors torsdag og fredag med en workshop for børn og unge mellem 10 og 17 år, og mange har taget imod tilbuddet om at øve sig i at lave radio og podcast. Her er det Christopher Schnoor fra DR Historie, Tro og Perspektiv, der bliver interviewet. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Kulturminister Mette Bock er i denne tid på ”en generationsrejse” for at lytte til de ønsker, befolkningen har til dansk medieindhold fremover. Hvad vil folk gerne se, lytte til og læse i fremtiden – og hvorfor? Public service i fremtiden blev også diskuteret på Værket i Nykøbing fredag formiddag, og her deltog kultur- og kirkeminister Mette Bock, kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF), DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen, kulturordfører Mogens Jensen (S), kulturordfører Rasmus Nordqvist (Alternativet), og kulturordfører Søren Søndergaard fra Enhedslisten i debatten. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen uddybede blandt andet på mødet, hvordan DR i den kommende tid planlægger at optrappe kulturdækningen med et nyt ugentligt kulturmagasin på DR1 og flere nye kulturprogrammer om blandt andet litteratur på DR K. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Der var mulighed for møde DR frem til lørdag klokken 14.00 på Mors. Her kunne man blandt andet også blive klogere på virtual reality som kulturformidling, høre DR Vokalensemblet synge solen ned og ”rejse i historien”. Lørdag var der også DR K’s historiequiz live med Adrian Hughes allerede klokken 9.00 i Værket, ligesom Hughes også sender P1’s ’Klog på Sprog’ direkte fra scenen ved Musikværket. 22.000 deltog i Kulturmødet på Mors. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
1 / 9
Facebook
Twitter