BILLEDER: DR Symfoniorkestret havde dansk og kinesisk musik i bagagen på Kina-tur

DR Symfoniorkestrets medlemmer og chefdirigent Fabio Luisi er vel hjemme igen, efter at de i godt en uge har givet fem koncerter i Kina og Hongkong. Se billeder fra turen her.

  • DR Symfoniorkestrets medlemmer og chefdirigent Fabio Luisi er vel hjemme igen, efter at de i godt en uge har givet fem koncerter i Kina og Hongkong. Her er de i gang med at øve i National Centre for The Performing Arts i Beijing, som var første stop på turneen, som også bragte dem til Tianjin, Shanghai, Jinan og Hongkong til sidst. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  • Invitationen til DR Symfoniorkestret til at give de fem koncerter i Kina var kommet i stand via orkestrets chefdirigent, Fabio Luisi, som allerede er et etableret navn i Asien. Han oplever, at kineserne – efter i en årrække fortrinsvis at have dyrket det mere klassiske mainstream-repertoire, gerne vil opdage ny musik, og det fik de blandt andet lejlighed til, da DR Symfoniorkestret præsenterede dem for Carl Nielsens dramatiske 5. symfoni. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  • Her er Gert Sørensen fra DR Symfoniorkestret i gang med de første prøver i Beijing. Han spillede lilletrommen, som har en hovedrolle i Carl Nielsens 5. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  • Udover dansk musik bød DR Symfoniorkestret også på kinesisk musik på turneen – nemlig Guo Wen-Jings ’The Rite of The Mountain’. Solisten var her Li Biao på slagtøj – han deltog også i Torsdagskoncerten i DR Koncerthuset inden afgangen til Kina. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  • Her bliver der øvet i Shanghai Grand Theatre, som var næstsidste stop på turneen. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  • Her er Johannes Søe-Hansen, Teresa la Cour og Gunvor Sihm i muntert lag i Shanghai Grand Theatre. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  • Her er Hongkong by set fra The Peak, som er det mest berømte udsigtspunkt. Spillestedet Hong Kong Cultural Centre, ligger lige i midten på anden side – det, der hedder Kowloon-siden. (Foto: Jon Bonde Eriksen)
  • Her er hele DR Symfoniorkestret i aktion med Hong Kong Arts Festivals banner i baggrunden (Foto: Jon Bonde Eriksen)
  • Der var totalt udsolgt, da DR Symfoniorkestret afsluttede turneen i Hongkong tirsdag. Efter nogle fridage med jetlag går DR Symfoniorkestrets medlemmer i påskeugen i gang med at øve den ny Lukas-passion, skrevet i 2014 af den skotske komponist James MacMillan. Den opføres ved Torsdagskoncerten skærtorsdag. (Foto: Jon Bonde Eriksen)
1 / 9