(Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)

BILLEDER: DR var direkte på flere måder på Folkemødet

DR dækkede Folkemødet i Allinge intenst. Der var også en stribe arrangementer på DR's scene, hvor DR-direktører fredag var i direkte dialog med folkemødegæsterne.

 • Hvis man så TV-Avisen eller hørte Radioavisen i sidste uge, var der én ting, der var helt karakteristisk. Utroligt mange af kilderne befandt sig i Allinge på Bornholm. Her løb Folkemødet af stablen for 9. gang, og igen i år var der en DR-scene. En lang række af DR's faste radio- og tv-programmer blev for eksempel sendt direkte fra solskinsøen, der i hvert fald torsdag, hvor billedet er fra, levede op til sit navn. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  1 / 21
 • DR Scenen blev åbnet med fællessang torsdag eftermiddag, og lige bagefter var DR's Sofie Østergaard vært på en Ultra-event, der tog afsæt i DR's store projekt ultra:bit, der nu er færdig med første sæson, og hvor flere end 100.000 børn i de kommende 4., 5. og 6. klasser efter sommerferien bliver en del af læringsprojektet, som Industriens Fond er med til at støtte. Gennem projektet får skoleeleverne en unik mulighed for at lære om kodning, teknologi og digital dannelse med en mikrocomputer som omdrejningspunkt. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  2 / 21
 • Ved Folkemødet på Bornholm dystede to 5. klasser fra Åvangsskolen og Peterskolen på øen om noget af det, projektet beskæftiger sig med i næste skoleår - nemlig færdigheder i kodning og færdigheder i FN's 17 verdensmål. De blev vedtaget i 2015 og forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle og meget mere. (Foto: © Anders Beier)
  3 / 21
 • Eleverne fra Peterskolen i Rønne måtte meget igennem og røre ved eksempelvis orm i en fiskebowle, før de kunne kåres som vindere af konkurrencen. De formåede som de første at skrive 'Kod en bedre verden' med en mikrocomputer gravet frem fra bowlerne. (Foto: © Anders Beier)
  4 / 21
 • Selvfølgelig var der også opbakning fra de andre elever fra skolerne, som var blandt publikum. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  5 / 21
 • Udover at DR selv holder flere arrangementer på DR Scenen ved Folkemødet, bliver en række af DR's faste programmer også i disse dage sendt fra Allinge. Det gjaldt for eksempel 'Langt fra Borgen' og 'Deadline', ligesom for eksempel også 'Klog på sprog' og 'Mads & Monopolet' samt 'P1 Debat' bliver det. P1-programmet 'Mennesker og Medier' bliver det også. Her er programmets vært, Kurt Strand, i samtale med DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Ugens program handlede om digital dannelse, medieforlig og andre aktuelle mediesager. (Foto: © Anders Beier)
  6 / 21
 • Folkemødet er et samlingssted for masser af politikere, og Clement Kjersgaard benyttede det til at samle dem til halvanden times 'Debatten' - sendt direkte i solskin torsdag aften på DR2. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  7 / 21
 • 'Debatten', der blev afviklet foran et talrigt publikum, kom selvfølgelig især til at handle om, hvad der nu skal ske i dansk politik efter valget i sidste uge, og i en tid, hvor en ny regering endnu ikke er forhandlet på plads. (Foto: © Anders Beier)
  8 / 21
 • Alle Folketingets partier var repræsenteret under 'Debatten', hvor blandt andre Kristian Thulesen Dahl (DF), Kristian Jensen (V), Morten Østergaard (R), Uffe Elbæk (Alt) og Liberal Alliances nye leder Alex Vanopslagh deltog. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  9 / 21
 • Clement Kjersgaard er også vært for en 'Clement Special' lørdag aften klokken 21.00-22.00 på DR2. Her ser han på det politiske Danmark efter valget, og her er alle velkomne til at dukke op eller se med. (Foto: © Anders Beier)
  10 / 21
 • I forbindelse med Folkemødet holdt DR fredag eftermiddag endnu et af sine DR Direkte-arrangementer, hvor gæsterne blandt andre kunne møde DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn til en direkte dialog om DR. Man kunne også møde TV-Avisens Erkan Özden, som var vært for den timelange dialog. (Foto: © Anders Beier)
  11 / 21
 • Mange var mødt op foran DR Scenen og blandede sig i debatten om, hvad de forventer af DR, og hvilken rolle DR og public service spiller for demokratiet, kulturen og sammenhængskraften i Danmark. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  12 / 21
 • Det var DR Bornholms redaktionschef Erik Nielsen, som sørgede for, at de spørgelystne ved DR Scenen fik leveret deres spørgsmål, så alle kunne høre dem. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  13 / 21
 • Udover DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn var der mulighed for at møde DR's nyhedsdirektør Sandy French og DR's direktør for kultur, børn og unge Henrik Bo Nielsen på Folkemødet. Med initiativet DR Direkte kommer DR's direktører rundt i hele landet i 2019 for at møde lyttere, seere og brugere til en direkte dialog om DR og for at give et indblik i, hvad DR er for en størrelse. Det næste arrangement holdes den 24. juni i Middelfart, og du kan læse mere på dr.dk/direkte. (© www.andersbeier.com dYk _)
  14 / 21
 • Debatten ved DR Direkte på Folkemødet handlede blandt andet om, hvordan DR forbliver relevant for de unge, og her bidrog Anna, Amar og Amalie blandt andre med deres syn på den sag. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  15 / 21
 • Lotte Folke Kaarsholm og Niels Krause-Kjær fra 'Deadline' på DR2 var fredag eftermiddag værter ved noget så usædvanligt som en musikalsk debatbattle på DR Scenen i Allinge. Her var unge og voksne i kamp mod hinanden, og musikere fra DR's kor og orkestre satte lyd til debat-slaget. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  16 / 21
 • "Det voksne hold" i fredag eftermiddags musikalske debatbattle bestod blandt andre af debattør og kommunikationsrådgiver Anna Thygesen (t.v.), journalist Mikkel Andersson og Folketingets afgående formand Pia Kjærsgaard (DF). (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  17 / 21
 • 'Mads og Monopolet' blev sendt direkte fra Folkemødet i tre timer på P4 lørdag formiddag. Der var i dagens anledning hele ni deltagere i panelet - tre i hver time. Her er det deltagerne fra første time, Annette Heick, Martin Krasnik og Johanne Schmidt-Nielsen - sammen med vært Mads Steffensen. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  18 / 21
 • Lørdag eftermiddag kunne Folkemødets gæster komme, synge med og gætte med i en højskolesangquiz sammen med to hold, DR-vært Adrian Hughes og DR Vokalensemblet. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  19 / 21
 • Det kræver selvfølgelig en del sendeudstyr, når DR skal sende i timevis fra de fire dage på Folkemødet, og det bærer havnefronten i Allinge da også præg af. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  20 / 21
 • Efter to dage med godt vejr ramte de mørke skyer også Bornholm og Allinge Havn, hvor DR's biler holder, lørdag. DR måtte aflyse sin 'Clement Special' klokken 21.00, 'Quizzen med Gyrith Cecilie Ross' og 'Deadline' direkte klokken 22.30, fordi vejret var meget dårligt. (Foto: © Anders Beier, www.andersbeier.com dYk _)
  21 / 21