BILLEDER: DR's nye dramaserie viser, hvad terror gør ved os

Tirsdag inviterede DR indenfor til pressemøde om den kommende dramaserie 'Når støvet har lagt sig'. Serien følger otte personer før, under og efter et terrorangreb.

DR's kommende dramaserie 'Når støvet har lagt sig' blev tirsdag præsenteret på et pressemøde i DR Byen.

På pressemødet, der blev holdt i kulisserne fra serien, kunne de fremmødte journalister og fotografer møde både skuespillere fra serien og de folk, der har lavet den.

'Når støvet har lagt sig' handler om, hvordan sammenhængskraften og fællesskaberne mellem mennesker påvirkes, når terroren rammer.

Serien følger otte hovedkarakterer, der er meget forskellige, og viser, hvordan mennesker konstant påvirker hinanden - både bevidst og ubevidst. Fra den 8-årige Marie til den 85-årige Holger - og fra justitsministeren til VVS'eren.

Serien er skrevet af Ida Maria Rydén og Dorte W. Høgh og produceret af Stinna Lassen. 'Når støvet har lagt sig' har premiere på DR1 og DRTV den 2. februar.

 • Seks af de otte skuespillere bag hovedkaraktererne var til stede på pressemødet. Efter en gennemgang og en kort præsentation fik journalisterne mulighed for at tale med dem på tomandshånd. Fra venstre er det Jacob Lohmann, Katinka Lærke Petersen, Peter Christoffersen, Malin Crépin, Viola Martinsen og Arian Kashef. (Foto: Magnus Eg Møller)
  1 / 8
 • DR's direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, begyndte pressemødet med at fortælle om DR's dramaintentioner. (Foto: Magnus Eg Møller)
  2 / 8
 • Konceptuerende instruktør Milad Alami har instrueret fem af de i alt 10 afsnit og konceptueret hele serien. Til højre Ida Maria Rydén, der er den ene af to hovedforfattere.
  3 / 8
 • Stinna Lassen (til højre), der er producent på serien, stod for at præsentere skuespillerne, der en efter en kom på scenen. Foto: Magnus Eg Møller. (Foto: Magnus Eg Møller)
  4 / 8
 • Christian Rank, dramachef i DR, fortalte om DR's drama-ambitioner: - Vi vil fortælle historier om hinanden til hinanden, og 'Når støvet har lagt sig' er et af de fineste eksempler på det. (Foto: Magnus Eg Møller)
  5 / 8
 • Jacob Lohmann (til venstre) spiller den 53-årige VVS'er Morten, der kæmper for at få familielivet til at fungere. Katinka Lærke Petersen spiller den hjemløse Ginger, og Peter Christoffersen spiller kokken Nikolaj, der kæmper for at få en succesfuld restaurant op at køre. (Foto: Magnus Eg Møller)
  6 / 8
 • Ud over hovedkarakterne var også skuespillerne bag flere af de andre bærende roller til stede ved pressemødet. (Foto: Magnus Eg Møller)
  7 / 8
 • Til sidst stillede skuespillere, forfattere, instruktør og producent op til et gruppebillede. (Foto: Magnus Eg Møller)
  8 / 8