(Foto: Agnete Schlichtkrull)

BILLEDER: 'DR's Store Juleshow' er også ramt af julefeber

DR nåede lige nøjagtig at optage sit juleshow - med et mindre publikum end normalt - inden sidste uges nedlukning. Her får du en smagsprøve på showet, der bliver sendt på lørdag.

 • Selv om de har stået på scenen og været på skærmen mange gange før, er Martin Brygmann og Silja Okking begge debutanter i rollen som værter for 'DR's store juleshow', som traditionen tro bliver sendt på DR1 og DRTV lørdagen før jul. På DR1 kan showet ses på lørdagden 19. december fra klokken 20.30, og der er masser af danske kunstnere med. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  1 / 14
 • Juleshowet er i virkeligheden et sansebombardement, og i løbet af aftenen dykkes der ned i, hvordan man i grunden kan se, høre, føle, smage og lugte julen. Jan Hellesøe, som en del vil kende som vært fra DR3's 'Fuckr med din hjerne', sørger for at tilføre aftenen lidt magi, og musikken blev leveret af DR Symfoniorkesteret. Nogle vil nok undre sig over, hvordan DR kan optage et show under den delvise nedlukning lige nu, der blandt andet betyder, at DR Koncerthuset er lukket. Men DR nåede lige nøjagtig at optage showet i weekenden før nedlukningen, hvor reglerne fortsat sagde, at der måtte være 500 i Koncertsalen. Salen kan normalt rumme 1800 publikummer, så der var god plads mellem sæderne, som reglerne også foreskriver i en coronatid. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  2 / 14
 • Nanna Øland Fabricius - måske bedre kendt som Oh Land - har skrevet sangen til årets nye DR-julekalender 'Julefeber', og den byder hun for eksempel på under showet. Hun bliver blandt andet ledsaget af DR Juniorkoret undervejs. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  3 / 14
 • De tre hovedrolleindehavere fra 'Julefeber' deltager også i 'DR's store juleshow'. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  4 / 14
 • Midterst er det Maria Szigethy (balletpigen Frede) - flankeret af Silas Cornelius Van (Bjørn) og Selma Sol í Dali (lillesøster Gro) fra 'Julefeber'. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  5 / 14
 • For mange musikere har 2020 været et mærkeligt år, hvor det har været umuligt at optræde for et publikum i store dele af året - og nu er det igen. Én af dem, der også finder julestemningen frem, er Lis Sørensen, som spørger 'Hvis ikke nu, så hvornår?' i sin sang. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  6 / 14
 • Om alt går vel, skal sangeren Patrick Dorgan stå på scenen i DR Koncerthusets Studie 2 til april, men han fik lejlighed til at stå på scenen i husets store sal under showet, hvor han forsøgte at få julestemningen frem med sangen 'Christmas Eve'. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  7 / 14
 • Den unge danske soulsanger Maximillian har haft stor succes de seneste år, og han medvirker også i juleshowet, hvor han synger 'O holy night'. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  8 / 14
 • Dicte skrev blandt andet kalendersangen til DR's julekalender 'Absalons Hemmelighed' i 2014, og hun står også på scenen ved showet med netop den. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  9 / 14
 • Færøske Eivør, som flere måske husker fra både 'Fællessang - hver for sig' og for at have indspillet musik med DR Big Band, sørger for, at der også lyder nordatlantiske toner ved juleshowet. Hun byder på nummeret 'Heyr Himna Smidur'. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  10 / 14
 • Anders Blichfeldt er et andet af navnene, der er med i juleshowet. Han kaster sig over Chris Reas mest populære julenummer - gæt selv hvilken, og dermed fik han chancen for at synge i Koncertsalen. Han skulle også selv have givet koncert i DR Koncerthuset i næste uge, men det er ikke muligt med de seneste restriktioner. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  11 / 14
 • Andrea Heick Gadeberg, der var med i DR's julekalender 'Pagten' i 2009, hvor hun spillede Karla, giver også en julesang fra scenen. I dag synger hun, men hun er også skuespiller og var blandt andet med i filmen 'Ser du månen, Daniel?' (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  12 / 14
 • Erann DD, der for præcis 20 år siden storhittede med 'Still Believing', synger sammen med Ella i showet. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  13 / 14
 • Udover at 'DR's store juleshow' kan ses på DR1 og DRTV på lørdag, er der også mulighed for at høre nogle af tonerne på P4, når kanalen den 24. december klokken 17.05 sender 'Det bedste fra DR's store juleshow' - præsenteret af Ole Jacobsen. Showet kan også ses på DR1 igen juledag fra klokken 11.00. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  14 / 14

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter