(Foto: Dr arkiv)

BILLEDER: Én af de helt store i DR Big Bands historiebog er død

Kapelmester Ib Glindemann, der etablerede og stod i spidsen for DR Big Band i de første vigtige år, er død, 84 år.

 • Det er en af de helt store i DR Big Bands historiebog, som har dirigeret sin sidste koncert. Kapelmester og trompetist Ib Glindemann er død, 84 år gammel. Ib Glindemann var med til at grundlægge Det Ny Radiodanseorkester - det senere Radioens Big Band og nu DR Big Band, hvor han var den allerførste chefdirigent fra 1964-1968. Billedet her er fra 1965. (Foto: Dr arkiv)
  1 / 7
 • Ib Glindemann var stærkt inspireret af den amerikanske orkesterleder og komponist Stan Kenton, som allerede i 1941 dannede sit eget bigband. Det var ét af forbillederne for Ib Glindemann, da han var med til at skabe DR Big Band. De to mødtes også i DR-regi i den forbindelse, og Ib Glindemann stod i spidsen for Kentons gæstespil i København i 1966. (Foto: Dr arkiv)
  2 / 7
 • Ib Glindemann kom først i lære i kemikaliebranchen, men han lagde aldrig skjul på, at en koncert i 1949 med Louis Armstrong i KB-Hallen på Frederiksberg gav ham lyst til at gå den musikalske vej. Han blev da også uddannet som trompetist fra musikkonservatoriet i København. I slutningen af 1950'erne var Ib Glindemann med til at lancere den svenske sangerinde Monica Zetterlund, ligesom han også var musikchef på piratradioen Radio Mercur. (© Framegrab)
  3 / 7
 • Ib Glindemann var ikke mindst i 1950'erne og 1960'erne især kendt som dirigent. Her foran DR Big Bandet. (Foto: Dr arkiv)
  4 / 7
 • Ib Glindemann sørgede for, at der var høj standard i DR Big Band lige fra en start, og utallige store navne var forbi i løbet af 1960'erne, hvor den ene efter den anden jazzmusiker fra USA enten spillede i København eller bosatte sig i byen. Her er Ib Glindemann sammen med Mills Brothers. (Foto: Dr arkiv)
  5 / 7
 • Ib Glindemann var ikke alene dirigent i DR Big Band i 1960'erne. Han stod også til tider i spidsen for DR Pigekoret, ligesom han medvirkede i flere af DR's programmer. Her er han fra udsendelsen 'Musikken bliver til' i 1964, og han var også med til at lave radioudsendelserne 'Pladeretten er sat'. I 1968 forlod han DR igen, og herefter helligede han sig mange år til at lave for eksempel underlægningsmusik til film og TV. Efter sigende blev det til op imod 200 album med underlægningsmusik. (Foto: Dr arkiv)
  6 / 7
 • I 1990'erne skabte Ib Glindemann atter sit eget orkester, og for kun få år siden var han tilbage i spidsen for DR Big Band. I 2012 fik han Leo Mathisen Prisen, som bandet var med til at uddele, og i 2014 - samme år, som han fyldte 80 år - dirigerede han atter DR Big Band for en aften. (Foto: Line Breuning)
  7 / 7
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk