BILLEDER: En TV-talknuser fylder 85

Mandag fylder journalist og tidligere TV-Avisen-vært og morgennisse Hans V. Bischoff 85 år. Vi dykkede lidt i gemmerne for at finde billeder af ham.

  • Det er ikke et specielt kompliceret tal, journalist Hans V. Bischoff fylder mandag – nemlig 85 år. Men DR-medarbejderen gennem snart 30 år blev ellers kendt for at forklare indviklede tal og regnskaber, så alle kunne forstå. Det blev et af hans varemærker på TV-Avisen, som han kom til i 1975 – for øvrigt efter at han syv år forinden havde fået journalisternes mest fornemme pris, Cavlingprisen, for at påvise, at der var fejl og mangler ved indsamlingen af materiale til at beregne pristallet. (Foto: Dr)
  • Hans V. Bischoff – V står for Valdemar – blev en populær mand på TV-Avisen, hvor han dels forklarede økonomi i øjenhøjde og også blev vært på TV-Avisen. Han var også en række år i 80’erne og 90’erne med til at dække folketingsvalg, og han var så populær, at en fanklub ligefrem i 2001 krævede ham tilbage på skærmen til at dække valg, så de igen kunne fatte, hvordan for eksempel kredsmandater blev fordelt. (Foto: TV-arc)
  • Forholdene på TV-Avisen var unægtelig anderledes dengang – her er et billede fra en tid, hvor både Lasse Jensen, Peter Olesen, Hans V. Bischoff, Karen Jespersen, Jette Sachs Bostrup og Herdis Mortensen for eksempel arbejdede på redaktionen. Hans V. Bischoff blev også anerkendt af DR for sit sprogbrug, for i 1991 blev han modtager af DRs Sprogpris. (Foto: Bent Paulsen)
  • Selv om Hans V. Bischoff især lagde sine kræfter på TV-Avisen, var han også i det mere underholdende hjørne nogle af årene i DR. Fra 1974 til 1995 sendte P3 det legendariske program ’Morgennisserne’, og her var han vært i 1990’erne. Her er han på tur sammen med programmedarbejder Mik Aidt.
  • På DR K dukker Hans V. Bischoff fortsat op i ny og næ, når der er gensyn med gamle ’Hvornår var det nu, det var’ udsendelser hver eftermiddag. Og hvis nogen så rent faktisk spørger, hvornår det var, han var vært på de udsendelser, var det fra 1998-2000. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  • Hans V. Bischoff gik på pension fra DR, da han blev 70 år i 2002, og bagefter blev brugte han blandt andet en del på Publicistklubben, hvor han i dag er æresmedlem. Én af de sidste gang, han har været på skærmen, var i 2011, hvor DR fejrede, at det var 60 år siden, fjernsynet kom til Danmark. Det gjorde det for øvrigt den 2. oktober 1951 – samme dag som Hans V. Bischoff fyldte 19 år. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 6
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk