BILLEDER: Fra møbelarkitekt til DR-vært - Jytte Dreyer fylder 90

Hun var egentlig uddannet møbelarkitekt, men kom til at beskæftige sig med radio og fjernsyn fra 1960'erne og frem til 1990'erne. Mandag fylder Jytte Dreyer 90 år.

  • Jytte Dreyer er egentlig uddannet møbelarkitekt, men det var foran kameraer og mikrofoner, hun kom til at tilbringe det meste af sit arbejdsliv i DR - ikke mindst hos Provinsafdelingen i Aarhus. Mandag den 9. oktober kan hun fejre 90 års fødselsdag. (Foto: DR.)
  • Jytte Dreyer var både vært på radio- og tv-udsendelser i de snart 40 år, det blev til i DR. Hun kom til DR efter Finn Juhls skole for boligindretning og kassettefirmaet Telscan i Hedensted. Jytte Dreyer nåede i løbet af sin DR-karriere at lave programmer til stort set alle aldersklasser. I starten lavede hun for eksempel 'Klassequiz'. Her dystede børn fra 6. klasser over hele landet om vidt forskellige spørgsmål. (Foto: DR.)
  • Jytte Dreyer var meget på skærmen, men lavede også programmer som 'På tremandshånd' og 'To generationer spiller ud' i radioen. Bag skærmen var hun også producer på julekalenderen 'Jul i Gammelby', som blev sendt i 1979, og som af mange stadigvæk regnes som en af de bedste julekalendere, DR har sendt. (Foto: DR.)
  • Det var bestemt ikke uvant for Jytte Dreyer at møde sin mand, når hun gik på arbejde. Det var Ole Dreyer (nummer tre fra venstre), som allerede i fjernsynets barndom var producer, og som lavede en lang række programmer for DR i Aarhus - for eksempel 'DR Derude', 'Spørg Århus' og flere Søren Ryge-programmer. Her er han fra programmet 'Men nu til noget helt andet'. (Foto: John Carlsen)
  • Den tidligere dansk mester i roning, Jytte Dreyer, var for eksempel også vært for quizzen 'Ryg & Rejs' i 1986 og 1987. Det var en rejsequiz om et europæisk rejsemål. Det ene hold røg ud, det andet vandt en rejse. Holdene var par, der på en eller anden måde er i familie. (Foto: DR.)
  • "Smoking, sikkerhedshjelm og supertankere, symfoniorkester og solister - det er musik i arbejdstøj", hed det blandt i programteksten, når DR i 1992 og 1993 sendte 'Musik i arbejdstøj' med Jytte Dreyer som vært, og Børge Wagner i spidsen for det, der dengang hed Radiounderholdningsorkestret. Her havde for eksempel GASA i Aarhus, togfabrikken Scandia, Lindø Skibsværft og mange flere besøg af programmet. (Foto: DR.)
  • Jytte Dreyer lavede mange programmer for børn og unge, men også for ældre - ikke mindst i programserien 'Otium' i 1980'erne. Det var et program, der tog den ældre generations vilkår op. (Foto: DR.)
  • Her tager Jytte Dreyer en svingom med DR-programmedarbejder Niels Hovgaard, men anledningen fremgår desværre ikke af DRs billedarkiv. Efter hun blev pensioneret fra DR har Jytte Dreyer holdt en lang række foredrag om sin karriere og om det alment menneskelige, og i 2001 havde hun også en rolle i satireserien 'Mit liv som Bent' af Jens Folmer Jepsen. (Foto: DR.)
1 / 8
Facebook
Twitter