(Foto: (DR))

BILLEDER: Fuld plade efter van(d)vittig aften på DR2

På forhånd var TV-holdet nervøse for, om 90 lystfiskere ville fange fisk nok, til at nogen kunne få fuld plade i 'Fiskebanko på DR2'. Det var intet problem, for 72 fisk blev fanget.

 • Risikoen for at alt kunne gå i fisk var overhængende, da DR2 lørdag aften kastede sig ud i et projekt med langt flere ubekendte faktorer, end der normalt er, når der skal sendes fjernsyn. Da var der 'Fiskebanko på DR2'. Afsættet var den helt enorme interesse for lystfiskeri, der har været i Danmark under coronakrisen, og motoren gennem hele temalørdagen var et banko, hvor 90 fiskere livefiskede med et nummer på ryggen. Hev en af dem så en fisk i land, blev deres nummer udtrukket, og seerne kunne spille med hjemmefra på bankoplader, som de kunne printe på dr.dk/fiskebanko. En af de første, der fik bid, var Mingus Majmon-Siercke, der havde nummer 56. (Foto: (DR))
  1 / 11
 • 'Fiskebanko på DR2' blev sendt direkte fra Ørsted Ørredvand nær Viby Sjælland, hvor holdet her er samlet. Ved Viby S fiskede omkring halvdelen af lystfiskerne, mens resten var på Bornholm, på en kutter i Øresund, i Randers, Sydvestjylland og på Nordfyn. (Foto: Albert Ostenfeld)
  2 / 11
 • Her er redaktør Lars Ostenfeld (til venstre) og den ene af værterne, Mikkel Frey Damgaard i gang med forberedelserne. Mikkel Frey Damgaard er selv startet med at fiske for nylig. Da ingen anede, om fiskerne ville fange noget, blev planen for aftenen lavet i kapitler, som man kunne tage fat i - alt efter om der skulle stilles om til nogen, der havde fået fangst eller banko, eller man skulle have gang i et helt andet indslag. (Foto: Albert Ostenfeld)
  3 / 11
 • Sangerinden Nana Jacobi er her i gang med lydprøve. Hun havde sagt ja til at synge seernes 'fiskesange', og seerne havde bidraget med ikke færre end 500 kommentarer og ønsker. Kreativiteten og morfar-humoren var stor - ligefra 'Sæl i flammer' over 'Aborren to Be Wild'. På skærmen kunne seerne blandt andre høre Nana Jacobis eget nummer 'Et skib', men også Gitte Hænnings klassiker 'Ta' med ud og fisk', 'Hvalen Hvalborg', 'I Am Sailing' og mange flere sange. (Foto: Albert Ostenfeld)
  4 / 11
 • Nogle af de medvirkende lystfiskere er her i gang med at binde fluer, før fiskeriet blev indledt. Det blev det klokken 20.15. Her fik en ung dreng bid lige så snart krogen ramte vandet, og dermed var nummer 44, det allerførste nummer, der blev udtrukket. (Foto: Albert Ostenfeld)
  5 / 11
 • De 90 lystfiskere, der medvirkede havde hver deres nummer på ryggen fra 1-90. Når en fisker havde fanget en fisk, skulle han eller hun sende et foto til et bestemt telefonnummer, og dermed kunne holdet bag 'Fiskebanko på DR2' følge med i rækkefølgen, numrene skulle råbes op i. (Foto: Albert Ostenfeld)
  6 / 11
 • Tunfisken er tilbage i dansk vand, og her viser to lystfiskere en tro model af en tunfisk, de har fanget tidligere. (Foto: Albert Ostenfeld)
  7 / 11
 • Værterne Gordon P. Henriksen og Mikkel Frey Damgaard er her i gang med de sidste forberedelser. Det var første gang, Gordon P. Henriksen skulle sende live, så derfor var der naturligt nok en del spørgsmål, han gerne ville have svar på. (Foto: Albert Ostenfeld)
  8 / 11
 • TV-holdets bange anelser for, om der ville blive fanget nok fisk til, at nogen ville få pladen fuld i fiskebanko, blev hurtigt gjort til skamme. Ikke færre end 72 af fiskerne fik bid i løbet af de cirka halvanden time, de havde snøren ude. 57 af fiskerne nåede at komme på skærmen med deres tal, og en seer endte med at få hele pladen fuld. Det udløste en fiskemiddag for fire. Undervejs var der også præmie til en og to rækker. (Foto: Albert Ostenfeld)
  9 / 11
 • Seerne fik også rig lejlighed til at se fiskeretter på skærmen. TV-værten og kogebogsforfatteren Anne Hjernøe tilberedte nogle af de friskfangede fisk, så programmet kunne slutte med en lang række lækre fisk på tallerkenen. Bortset fra en enkelt byge lige i starten af udsendelsen, holdt det heldigvis tørt det meste af aftenen. (Foto: Albert Ostenfeld)
  10 / 11
 • Vi slutter med endnu en fangst - nemlig Frederik Nørbæk Jørgensen, der sørgede for, at nummer 80 blev trukket ud. Du kan fortsat se 'Fiskebanko på DR2' på DRTV. (Foto: (DR))
  11 / 11
Facebook
Twitter