BILLEDER: Han har fotograferet livet i DR i 34 år

DR’s pressefotograf Bjarne Bergius Hermansen har fotograferet livet i DR siden 1985. Dr.dk/omdr har været i arkiverne med Bjarne, som her sætter sine ord på nogle af billederne.

Der er overordentlig stor sandsynlighed for, at du har set et af Bjarne Bergius Hermansens billeder i løbet af de seneste årtier. Siden 1985 har han fotograferet livet i DR, og hans pressebilleder af værter, medvirkende, skuespillere, dukker, chefer og ’almindelige’ DR-medarbejdere er igen og igen blev brugt i aviser, ugeblade, på nettet og på DR's egen hjemmeside, dr.dk.

Hvis man har arbejdet i DR eller været med i et DR-program i løbet af de seneste 34 år, er der en rigtig god chance for, at man har været motiv for Bjarne Bergius Hermansens linser, eller man har set ham i færd med at klikke løs.

En søgning på Bjarne Bergius Hermansen i DR’s digitale fotoarkiv giver næsten 57.000 hits. Læg dertil de mange billeder, han har taget før den digitale fotoalder.

Med udgangen af måneden stopper Bjarne Bergius Hermansen i DR. Her ser han - sammen med dr.dk/omdr - tilbage på nogle af de mange DR-højdepunkter, der også har været højdepunkter i hans karriere.

 • (Keld Heick, Musikbutikken) - Nogle af mine største musikalske oplevelser fik jeg med ’Musikbutikken’. Keld Heick havde store berømtheder med i studiet – Hank Marvin, Cliff Richards med flere – og jeg stod tre meter fra dem. Som mange kolleger og jeg har sagt til hinanden gennem årene: ’Hold da op - og vi får penge for det her’. Jeg har mange personlige oplevelser, ikke kun fra ’Musikbutikken’, men fra mange opgaver i DR. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Bjarne Bergius Hermansen)
  1 / 30
 • (Pressemøde om Kaj og Andreas 30-års fødselsdag i 2001). - Jeg har lavet rigtig meget med Kaj og Andrea. Nogle gange begyndte dukkeførerne at tale med dukkernes stemmer, og de generede mig på den kærligste måde. Jeg måtte bede dem stoppe, fordi jeg grinede så meget, at jeg ikke kunne tage billeder af dem. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Bjarne Bergius Hermansen)
  2 / 30
 • (Vært Lise Rønne i 2013) - Lise Rønne er dødcool som vært. Hun kan i en pause, hvor der bliver sat et indslag på, slå over til mig, så jeg kan få lavet billeder af hende. Her ville mange andre værter koncentrere sig om det næste, de skal i udsendelsen, men hun har bare overskuddet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  3 / 30
 • (Børne-MGP i 2014) - Det kan være svært at få børnene til at løsne op, når der skal tages billeder til Børne-MGP. Tricket er at bede dem hoppe, så kommer der gang i dem. Det er ikke nødvendigvis de billeder, jeg bruger, men det giver en god stemning og løsner op for situationen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  4 / 30
 • (’Naturpatruljen’ med bl.a. Sebastian Klein, t.h.) - Det er sjovt, hvordan man lige pludselig står foran tre elefanter, bare fordi man er på arbejde. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  5 / 30
 • (Katja Kean i ’Showtime’ i 2006. Programmet var det første, der blev sendt fra DR Byen) - Katja fortalte, at hun ikke kunne styre sig, når der var et kamera foran hende. Det er en gave for ham, der skal tage billedet. Hun var helt vild at have med at gøre. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  6 / 30
 • (Vært Hans Otto Bisgaard i 2013) - Det kan umiddelbart lyde som en kedelig fotoopgave at skulle med til et interview, men jeg synes, det er sjovt at lave. Det er ikke noget instrueret noget, og måske er det det, der gør det sjovt. Man skal tage gode billeder i situationen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  7 / 30
 • (’Liga på P3’ i 2013 med Erling Thisted, Jesper Holm, Tobias Hansen, Louise Dreisig, Jacob Panum og Mikkel Bagger) - Jeg fik idéen at råbe ’nu blev der scoret’, og så sprang de op og jublede. Det blev et sjovt og anderledes værtsbillede. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  8 / 30
 • (Maria Rørbye Rønn med et Eurovision Song Contest-trofæ efter DR havde holdt sangkonkurrencen i 2014) - Det blev fejret, at Eurovision var vel overstået. Alle var glade, for det var gået godt. Det er dejligt, når folk er åbenlyst glade, og man kan fange det på et billede som det her. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  9 / 30
 • (P3’s ’Tæskeholdet’ - Søren Søndergaard, Mads Vangsø, Jan Gintberg og Casper Christensen) - Jeg lavede meget med ’Tæskeholdet’ under udsendelserne i Radiohuset. De var meget nemme at arbejde med, og det var sjovt at lave med deres sjove og mærkelige indfald. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  10 / 30
 • .(Tina Kjær i ’Skattefri Lørdag’) - Det var koldt udenfor, så hun skulle have pudret ører, fordi de var røde, når jeg skulle tage billeder. Hun var sej, hun stillede bare op til det. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Bjarne Bergius Hermansen)
  11 / 30
 • (’Sigurd og operaen’, 2008) - Altid en fornøjelse at arbejde sammen med Sigurd. Han er god at samarbejde med, og det er super vigtigt. Hvis der ikke bliver ydet noget fra modellernes side, kan jeg ikke rigtig gøre noget. Det er vigtigt, at vi kommer på bølgelængde. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  12 / 30
 • (Mette Horn i ’Emmas Dilemma’.) - De ville gerne have nogle anderledes billeder. Så gik jeg i gang med det, og de var meget glade for resultatet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Bjarne Bergius Hermansen)
  13 / 30
 • (Vejrvært Morten Lynge i 2013) - Her har jeg fået bragt lidt af vejret ind i billedet af en ny vejrvært. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  14 / 30
 • (Hr. Skæg i Holbæk i 2012) - Endnu en dejlig vært, der er god at arbejde sammen med. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  15 / 30
 • (Audition på ’X Factor’ i DR Byen i 2008. Remee, Lina Rafn og Thomas Blachman) - 11 sæsoner med ’X Factor’ hvor jeg var med til alle liveshows. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  16 / 30
 • (Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt i duel ved folketingsvalget i 2011) - Det er blevet til nogle valg gennem årene. Nogle gange opstår det sjove billede uden for studiet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  17 / 30
 • (Åbningen af Koncerthuset i 2009. Hr. Toyota, der har stået for akustikken). - Koncertsalen er ikke et nemt rum at tage billeder i. Lysniveauet er ikke højt, og de gule vægge gør det hele meget gult. Koncerthusets foyer er ret mørk, så det er også en udfordring. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  18 / 30
 • (Byggeriet af DR Byen, 2006) - Det var en stor dag, da taget på Indre Gade skulle lægges på. Der skulle to specialkraner til at løfte taget op, og alle var spændte på, om det ramte ned i hullerne, når det blev lagt på. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  19 / 30
 • (Tv-serien ’Max’ optages her på Bornholm i 2007) - De manglede en til at opfordre Mette Horn til at stille op i Miss Sild-konkurrencen, så jeg kom med i serien. Det, jeg sagde, blev dubbet af en bornholmer, så jeg lyder bornholmsk deri. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  20 / 30
 • (’Bamses Billedbog”, 2007) - Det var enormt hyggeligt at lave, for det var det samme hold, der lavede det i mange år, og jeg har lavet Bamse og Kylling i mange år. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  21 / 30
 • (’Min italienske drøm’ med Eva Ravnbøl, 2008) - Det foregik i en by i Norditalien, og jeg tog billeder af deltagerne og værterne. Mange af billederne blev efterfølgende brugt i en kogebog, og jeg tog også yderligere billeder til bogen. Det var sjovt. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  22 / 30
 • (Peter Qvortrup Geisling i ’Lægens Bord’) - Nu har vi siddet og bladret igennem mange af mine billeder, og Peter dukker op igen og igen. Det er meget sjovt så mange gange, jeg har taget billeder af ham. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  23 / 30
 • (’Jul i Hjemmeværnet’) - Billedet taler for sig selv. Det var sjovt at være med der. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Bjarne Bergius Hermansen)
  24 / 30
 • (DR-stylist Nancy Nickerson) - Her prøver jeg at lege med lys i omgivelser, hvor der ikke er så meget lys. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  25 / 30
 • (’Drengene fra Angora’ i 2005) - De gav mig mange gode grin. Det er svært at lade være med at grine og samtidig agere som fotograf. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  26 / 30
 • (Kriminalkommissær Barnaby alias John Nettles på optagelse med filmholdet fra DR i 2012) - Her var jeg den observerende fotograf, og det var lidt anderledes end normalt. Mange af mine billeder i DR er opstillinger, så man kan sige, at jeg står for en anderledes type pressefoto, hvor billederne skal findes på. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  27 / 30
 • (Genrebillede) - Jeg har lavet mange genrebilleder til prikkerunder. Her kunne jeg ikke bruge ansigter, så hvad gør man så? Her skal man tænke lidt kreativt. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  28 / 30
 • (Bjarne til OL i Sydney i 2000). - Vi havde en overskydende billet til åbningsceremonien, og den blev der trukket lod om på redaktionen. Jeg vandt billetten, og åbningsceremonien var en uventet stor oplevelse. Nord- og Sydkorea gik ind sammen. Som en ved siden af mig sagde: ’Det her er, hvad sport handler om’. Det var virkelig rørende. Jeg fløj til Sydney med Sporten, og der var en kollega derfra, som sagde: ’Man glæder sig kun til første OL, for man er i gang døgnet rundt’. Og det var ganske rigtigt. Vi arbejdede rigtig meget. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Bjarne Bergius Hermansen)
  29 / 30
 • (Bridgewalk i Sydney under OL i 2000) - En unik oplevelse at arbejde i forbindelse med en bridgewalk. Fantastisk udsigt over havnen og Operahuset. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Bjarne Bergius Hermansen)
  30 / 30
Facebook
Twitter