BILLEDER: Kageglade lyttere var til snasket dag hos DR Fyn

Da DR Fyn fredag holdt Brunsvigerens Dag for tredje gang mødte cirka 1200 lyttere op til gratis kage, og de spiste i alt 4700 stykker brunsviger. Fyn var ganske enkelt farin...

 • Det er sjældent, at DR holder decideret snaskede arrangementer. Men der var både snasket og regnvejr udendørs og snasket indendørs, da DR Fyn fredag inviterede fynboer over hele landet til fejring af det fynske nationalbagværk: brunsvigeren, der jo helst skal have den konsistens. (Foto: Jonatan Grau Møller)
  1 / 8
 • Fredag eftermiddag holdt DR Fyn 'Brunsvigerens Dag' for tredje gang, og lysten til at få gratis kage fejlede bestemt ingenting. Omkring 1200 lagde vejen forbi DR Fyn, der samlede lytterne om underholdning, hygge og brunsviger ad libitum. (Foto: Jonatan Grau Møller)
  2 / 8
 • Masser af fynske bagerier spædede til med brunsviger, og i det hele taget er 'Brunsvigerens Dag' blev en god forretning for de fynske bagere. Flere af dem melder om en tidobling af salget af brunsviger på dagen, der holdes hvert år lige før efterårsferien. (Foto: Jonatan Grau Møller)
  3 / 8
 • 'Brunsvigerens Dag' blev opfundet af radiovært Erik Nielsen og tidligere DR-ansat Jakob Risbro - og undervejs er den blevet udviklet af alle medarbejdere på DR Fyn. Førstnævnte udgav også for nylig en hel bog om brunsvigeren. Undervejs er en række virksomheder, organisationer og private også hoppet med på kagebølgen, og derfor blev Brunsvigerens Dag også fredag fejret på plejehjem og skoler, hos Fynbus, i Folketinget og flere andre steder. (Foto: Jonatan Grau Møller)
  4 / 8
 • DR Fyn var fyldt til bristepunktet, da der var fuld knald på fejringen mellem klokken 15.00 og 17.30 fredag. (Foto: Jonatan Grau Møller)
  5 / 8
 • I alt lykkedes det de cirka 1200 gæster at spise 4700 stykker brunsviger, så der blev gået til den - og der blev brygget godt med kaffe til det hele. Og P4-lytterne fik rig mulighed for at snakke sammen om både brunsviger, DR Fyn og meget andet. (Foto: Jonatan Grau Møller)
  6 / 8
 • Alle lyttere, der ikke selv kunne møde op til 'Brunsvigerens Dag', kunne være med til at fejre den snaskede dag i radioen, da P4 Fyn sendte live fra den i 'P4 Eftermiddag' fra klokken 16.00 til 18.00. Og lytterne kunne også se studiet - nu de havde lagt vejen forbi DR Fyn. (Foto: Jonatan Grau Møller)
  7 / 8
 • Ville man have et minde med fra dagen, hvor der i alt blev spist 117 plader brunsviger - bare hos DR Fyn -kunne man også få det. Selvfølgelig med en selv som brunsviger-kagemand eller -dame... Og skulle man have lyst til at dele på Twitter, havde DR Fyn også lanceret et hashtag til det: #Fynerfarin... (Foto: Jonatan Grau Møller)
  8 / 8
Facebook
Twitter
Emner: