BILLEDER: Kig ind til Bamse i Den Gamle By

Fra den 4. maj kan man opleve "Børne TV's historie" i Den Gamle By i Aarhus - med kendte dukker og en serie nye Bamse-videoer.

 • Bamse i sine vante rammer - men midt i DR Byens foyer, hvor serien af nye videoer blev optaget i løbet af en dag. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Katrine Hauch-Fausbøll hjælper sin bror, Søren Hacuh-Fausbøll tilrette i det store, varme kostume. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Katrine Hauch-Fausbøll og Tine Meldgaard får sig en snak, mens rekvisitør Henrik Skov Larsen i baggrunden fylder "honning" i Bamses krukke. Det er faktisk brun sæbe... (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Bamse i sin elskede lænestol - næsten klar til optagelse, mens Katrine Hauch-Fausbøll og Tim Panduro arrangerer rekvisitter, mikrofon og lys. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Alle videoerne starter med, at Bamse sidder i sin stol og sover - med dynen trukket helt op over hovedet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Bamse hygger sig med sin egen bamse, Lillebjørn. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Videoerne er optaget fra en vis højde, så det virker rigtig, når børnene kigger ind gennem tagvinduet til Bamse. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Bamsehygge med dyne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Det er ikke helt nemt at komme rundt i dekorationen, når man er iklædt Bamse-kostumet, så det er rart med lidt assistance, når man skal afprøve den vakkelvorne taburet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Rammer lyset korrekt, så man kan se, at Bamse sætter sig på Lillebjørn? For det er jo derfor han ikke kan finde sit elskede tøjdyr i en af de korte videoer, som børnene kan se på udstillingen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
 • Katrine Hauch-Fausbøll på gæstevisit i DR Byen, hvor Bamses Hus under rulletrappen blev taget i brug som kulisse for den serie videoer, der indgår i udstillingen i Den Gamle By. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 11

Sørøver Sally, Ramasjang og Anna & Lotte er kendte DR-figurer fra tv-skærmen, som fylder en del i børns leg og fantasi. Og så er der Bamse, som indtager en helt særlig position hos de yngste.

Det samme gælder fortsat mange af dem, der var børn for 20-30 år siden, og nu selv kan tage deres livsarvinger med på besøg i Den Gamle By i Aarhus for at hilse på et bredt udvalg af DR-figurer - og en gammel, gul ven. Så kan bedstefar og bedstemor vise Ingrid & Lillebror frem og fortælle, hvad de to betød for deres tv-oplevelser i 1960’erne og 70’erne.

Fra den 4. maj til den 8. januar næste år vil de kendte DR TV børnefigurer nemlig være at finde i en udstillingen ’BørneTV’s historie’, som alle besøgende i de nostalgiske omgivelser har adgang til.

Nye korte videoer

Lillebror kommer til at spille klaver, og børnene vil kunne kigge ind gennem et vindue i Bamses Hus og se, hvad han laver i en serie på 10 små videoer, som for nylig blev optaget i den version af Bamses Hus, som man finder under rulletrappen i DR Byens foyer.

I alle videoerne kan man som udgangspunkt se Bamse sidde og sove med sin lyserøde dyne over hovedet. Men hver af de korte videoer indeholder forskellige små situationer, som afløser hinanden og kører i loop. Der vil altså være masser af Bamse til alle de børn, man forventer, vil besøge udstillingen og kigge ind til ham.

Inde bag det gule plys og den tykke stopning var det Søren Hauch-Fausbøll, der har svedt sig igennem masser af optagelser, mens hans søster, Bamses mor, Katrine Hauch-Fausbøll instruerede og sørgede for, at alle detaljerne faldt på deres rette plads.

For Bamses liv er jo fyldt med små og store detaljer, der ikke rigtig vil, som han kunne ønske sig. Lillebjørn bliver væk - og Bamse er helt ude af flippen, lige indtil han opdager, at han er kommet til at sætte sig på det lille tøjdyr. Den evigt sultne Bamse skal lige til at hygge sig med nogle af Askes hjemmebagte boller. Men så viser det sig, at de er så tørre, at man kan bruge dem som hammer. Og en endnu større katastrofe truer, da skeen til honningkrukken er forsvundet…

Vindueskigger hos Bamse

Alt dette - og mere til - vil de små vindueskiggere kunne opleve, når de får lov at komme hen til vinduet hos Bamse fra den 4. maj.

Det er Katrine Hauch-Fausbøll, der har skrevet manuskript til videoerne, Tim Panduro står for billede og lyd og udstillingens scenograf er Rasmus Bæk. Henrik Skov Larsen er rekvisitør, mens interaktionsdesigner Martin Luckmann har stået for den teknologi, der får det til at virke som om man kigger ind til Bamse, og at skorstenen vælter med jævne mellemrum. Tine Meldgaard projektkoordinator, og det er DR Salg, der er med til at arrangere udstillingen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk