BILLEDER: Komponistspirer prøver værker af på DR Vokalensemblet

DR Vokalensemblet øste af sine erfaringer og prøvede nye og halvfærdige værker af, da korsangerne tirsdag mødtes med afgangskomponister fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

  • DR Vokalensemblet har netop indledt et omfattende samarbejdsprojekt med komponistlinjen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I de kommende måneder vil fire unge komponiststuderende skabe nye værker gennem workshops og møder med DR Vokalensemblets sangere. Publikum vil kunne høre resultatet til konservatoriets Pulsar-festival til marts.
  • Projektet blev lanceret tirsdag med en heldags-workshop om at komponere musik for stemmer. Her var der oplæg fra DR Pigekorets dirigent Phillip Faber, DR Vokalensemblets kunstneriske leder Michael Emery og fra korsangerne selv. De fire komponister fra konservatoriet medbragte skitser og ideer til værker, og DR Vokalensemblet sang og kom med tilbagemeldinger om, hvordan de syntes, det hele fungerede.
  • Nogle af sangerne talte om spændvidden for de forskellige stemmetyper, ligesom de gav andre tekniske tips til, hvordan man skriver korværker. Her er det koncertsanger Poul Emborg, der taler om at skrive musik for tenorstemmen.
  • Komponist Marcela Lucatelli lytter, mens DR Vokalensemblet opfører dele af hendes værk, der blandt andet kræver en helt særlig brug af næse og kinder og andre effekter med stemmen.
  • Phillip Faber, som dirigerede DR Vokalensemblet under workshoppen, er selv komponist og en yderst erfaren korleder, så han kunne give råd om de nye værker fra begge sider af nodestativet.
  • Bára Gísladóttir er oprindeligt fra Island og hendes nye værk til DR Vokalensemblet hedder ’Solomon Grundy' – lavet til et digt af den britiske forfatter Alice Oswald.
  • Her er to komponiststuderende fra musikkonservatoriet - Matias Vestergård Hansen (i midten) og Fintan O'Hare (højre) sammen med andre komponister blandt publikum. Hele seancen foregik på konservatoriet, som holder til, hvor DR Vokalensemblet engang boede – nemlig i det gamle radiohus på Rosenørns Allé.
1 / 7