BILLEDER: Korsbæk fejrede Lise Nørgaards 102 år med byfest

Der var stemning og byfest i Korsbæk på Bakken i Klampenborg søndag, da 'Matador's mor blev fejret, og nu 102-årige Lise Nørgaard skar kagen for og uddelte sit legat.

 • Hvor tit bliver man lige inviteret til 102-års-fødselsdag, hvor alle er velkomne til at dukke op til festen? Det var tilfældet søndag, hvor Korsbæk på Bakken i Klampenborg havde inviteret alle til at fejre opfinderen af hele universet - nemlig 'Matador's mor Lise Nørgaard. I fredags rundede forfatteren og journalisten den betragtelige alder i fin stil, og hun var da også selv mødt op til Korsbæk Byfest, hvor det væsentligste programpunkt var en fejring af hende. (Foto: Morten Kaiser)
  1 / 4
 • Rigtig mange var mødt op i Algade for at fejre fødselaren, der igen i år har fint vejr til fejringen i Korsbæk på Bakken. Stedet blev etableret i 2015 i et samarbejde mellem Torben 'Træsko' Pedersen, DR Salg og Lise Nørgaard selv, (Foto: Morten Kaiser)
  2 / 4
 • Lise Nørgaard skar kringlen for ved Korsbæk Byfest 2019, mens mange af Korsbæks velkendte figurer spankulerede rundt og fulgte med. Som en særlig gimmick går figurerne - spillet af skuespillere - altid rundt i bybilledet, når Korsbæk på Bakken holder åbent i foråret, om sommeren og til jul. (Foto: Morten Kaiser)
  3 / 4
 • Fejringen af Lise Nørgaard sluttede med, at Lise Nørgaard selv gav "gaver". I forbindelse med byfesten i Korsbæk uddeles Lise Nørgaard Legatet på 20.000 kroner, og det gik i år til naturfotograferne Helle og Uri Løvevild Golman. De modtog Lise Nørgaard Legatet for deres arbejde med naturbevarelsesprojektet Wild, der fotodokumenterer verdens sidste vilde natur på alle syv kontinenter. 'Helle og Uri Løvevild Golman viser i deres arbejde med Projekt Wild deres store, fælles kærlighed til naturen, og projektet viser, hvor vigtigt det er, at vi fortsat beskytter og bevarer verdens vilde natur og vilde dyr. Jeg er glad for, at legatet kan bidrage til deres fortsatte arbejde med oprettelsen af parrets fond og udgivelsen af Wild-bogen, sagde Lise Nørgaard i sin motivering. (Foto: Morten Kaiser)
  4 / 4
Facebook
Twitter