BILLEDER: 'Lågsus' på P3 holdt historisk koncert på Nationalmuseet

Nik & Jay, Benal, Fallulah og Raske Penge spillede deres historiske hits i en fyldt Egmont-sal på Nationalmuseet onsdag aften. Koncerten blev sendt live i 'Lågsus' på P3.

  • P3-værterne Pelle Peter Jensen og Nicholas Kawamura bad tidligere på året en række af landets mest interessante navne om at fortolke danmarkshistorien i anledning af DRs historieår. Projektet blev afsluttet med en koncert på Nationalmuseet, som blev sendt live i 'Lågsus' på P3. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Benal spillede nummeret 'Bersærkergang' om vikingetiden live på Nationalmuseet. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Nik & Jay spillede nummeret 'Alien' om fremtiden live fra Nationalmuseet. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Fallulah spillede nummeret 'Solarium' om bronzealder live på Nationalmuseet. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Raske Penge spillede nummeret 'Blodsukker' om slaveoprør live på Nationalmuseet. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • P3-værterne på 'Lågsus' Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen på scenen med Benal. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Fallulah og sangen 'Solarium'. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Raske Penge og nummeret 'Blodsukker'. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 8

P3-værterne på radioprogrammet 'Lågsus', Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen, bad tidligere på året en række af landets mest interessante navne om at fortolke danmarkshistorien i anledning af DRs historieår. Reglerne var simple: Tag et valgfrit stykke danmarkshistorie og lav det om til musik med fuld kunstnerisk frihed. Shaka Loveless, Suspekt, Fallulah, Raske Penge, Benal og Nik & Jay takkede ja til udfordringen, og har i løbet af efteråret udgivet deres hit og besøgt 'Lågsus' for at fortælle om tankerne bag deres historiske nummer.

Projektet blev afsluttet onsdag aften med en koncert på Nationalmuseet, hvor en række af 'Lågsus'-lyttere havde vundet billetter til den historiske koncert i Nationalmuseets Egmont-sal.

Nik & Jay, Benal, Fallulah of Raske Penge spillede deres historiske hit, og koncerten blev ligeledes sendt live i 'Lågsus' på P3. De historiske hit, som kunstnerne selv har haft fuld frihed til at skrive og producere, kommer vidt omkring i danmarkshistorien og handler om alt fra bronzealder, vikingetid, slaveoprør, krigsveteraner og sågar fremtiden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk