(Foto: © Else Tholstrup)

Hun blev allermest kendt som Laura: Elin Reimer havde også mange andre roller for DR

Skuespilleren Elin Reimer er død, 94 år. Rollen som Laura blev hendes store gennembrud - 30 år efter at hun var uddannet som skuespiller.

 • ’Lauras store dag’ hedder afsnit 16 i Lise Nørgaards populære ’Matador’. Her bliver Laura – spillet af Elin Reimer – hædret for 25 år lang og tro tjeneste hos familien Varnæs, og hun er i København for at få en medalje, og Elisabeth (Helle Virkner) er med til at fejre hende. Nu er Elin Reimer død. Hun blev 94 år. (Foto: © Else Tholstrup)
  1 / 12
 • Rollen som Laura blev Elin Reimers helt store folkelige gennembrud - også selv om det kom mange år efter at hun havde spillet sin første rolle. 'Matador' blev vist første gang fra 1978 til 1981, og serien kan fortsat ses på DRTV. (Foto: © Else Tholstrup)
  2 / 12
 • Elin Reimer startede allerede som børneskuespiller ved blandt andet Politikens børneteater, og siden blev hun uddannet på de frederiksbergske teatres elevskole i 1948. Siden var hun både tilknyttet Aalborg Teater, Aarhus Teater, Svalegangen i Aarhus, Gladsaxe Teater, Folketeatret og Det Kongelige Teater, ligesom hun medvirkede i en lang række roller for DR. Her er hun kvinden i tv-filmen ’Hellere en tyv i huset end en kurre på tråden’ i 1966 – sammen med Gyrd Løfqvist. (Foto: © Dr arkiv)
  3 / 12
 • I ’Hellere end tyv i huset end en kurre på tråden’ spillede Elin Reimer også sammen med John Hahn-Petersen, der var tyven. (Foto: © Dr arkiv)
  4 / 12
 • Elin Reimer havde været skuespiller i næsten 30 år, da hun fik sit folkelige gennembrud i ’Matador’ i 1978-1981. Her er hun – sammen med Paul Hagen – fra en anden tv-opgave i den periode, nemlig ’Sanct Hansaften-spil’ fra 1979. (Foto: © Dr)
  5 / 12
 • Opmærksomhed omkring Elin Reimers Laura-rolle betød også, at hun blev en efterspurgt person i DR's gættelege, som ikke mindst Otto Leisner stod bag. Her er hun fra ’Fup eller fakta’ i 1979 sammen med tidligere statsminister Hilmar Baunsgaard og skuespilleren Dirch Passer. (Foto: © Dr)
  6 / 12
 • ’Krigsdøtre’ i 1981 på DR's dengang ene tv-kanal var en serie lavet af kvinder om kvinder, der var født omkring 1940. Hovedpersonerne var fire kvinder, der havde gået i klasse sammen. Her spillede Elin Reimer sammen med Karen-Lise Mynster, som jo også var velkendt fra ’Matador’-optagelserne, hvor Mynster spillede Ulla i banken. (Foto: © Dr)
  7 / 12
 • I 1984 og 1985 kunne Elin Reimer ses i en af hovedrollerne i tv-serien ’Anthonsen’ på DR1. Hovedpersonen var privatdetektiven Anthonsen – spillet af Ove Sprogøe, mens Elin Reimer var hans husholderske og sekretær, frøken Nyborg. Her ses Elin Reimer sammen med Allan Olsen, der spillede Birger Nielsen. (Foto: © Lasse Spang Olsen.)
  8 / 12
 • I den såkaldt ”vovede” hundequiz, 'Hund og hund imellem'. som også netop afdøde Poul Thomsen var vært for i 1990’erne, var Elin Reimer dommer, mens komikerparret Monrad og Rislund kommenterede løjerne. (Foto: © Klaus Kurup)
  9 / 12
 • Elin Reimer blev også brugt flittigt til at læse op i børneprogrammerne ’Nu skal du høre’ på DR1. (Foto: © Bent Paulsen)
  10 / 12
 • Elin Reimer var vild med træer, og det fortalte hun Søren Ryge om i et program i 2007 – for øvrigt det samme år, som hun havde sin sidste tv-rolle – i serien ’2900 Happiness’ (Foto: © Egon Rix)
  11 / 12
 • I 2004 udgav DR Multimedie ’Lauras Kogebog’, og den præsenterede Elin Reimer og Lise Nørgaard sammen på Bogforum. På dr.dk/bonanza kan du se flere af de programmer, som Elin Reimer medvirkede i i løbet af sit 94 år lange liv. (Foto: © Kirsten Ellebæk)
  12 / 12