(Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

BILLEDER: Lise Nørgaard hædrede hundetræner ved sin 101 års-fest

Søndag blev 'Matador's mor, Lise Nørgaard, fejret i Korsbæk på Bakken, hvor hun også uddelte sit legat for anden gang.

 • Som forhenværende ejer af blandt andre boxeren Viffer og som forfatter til bogen 'En hund i huset' har Lise Nørgaard mange gange vist sin kærlighed til de logrende venner. Og ifølge fundatsen skal Lise Nørgaards Legat da også gå til en person, der i særlig grad har bidraget til at værne om naturen og/eller fremme kulturen. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)
  1 / 6
 • "Der er flere måde at være træner på. Der er for eksempel ham med fodboldlandsholdet, og så er der dig, som i mine øjne er langt vigtigere, fordi du har brugt en så stor del af dit liv på at træne hunde og har gjort dem så kloge, at de kan gøre livet bedst muligt for synshandicappede mennesker," sagde Lise Nørgaard i sin motivering til Lise Lotte Christensen, der har arbejdet med at træne servicehunde i 20 år og også har lavet mere end 20 undervisningsfilm om dem. "Du fortjener dette legat for din dybe kærlighed til dyr og din store forståelse af hunde, der gør det muligt for dig at uddanne servicehundene," lød det fra 101 års-fødselaren. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)
  2 / 6
 • Maude Varnæs stod klar med vindercetifikatet - sammen med Torben 'Træsko' Pedersen, der fik ideen til Korsbæk på Bakken og også sidder med i komiteen bag udvælgelsen af Lise Nørgaards Legat, som første år gik til DR's børnevært Sebastian Klein. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)
  3 / 6
 • Inden prisuddelingen var Lise Nørgaard selv i fokus, da hendes 101 års fødselsdag blev markeret i Algade i Korsbæk på Bakken, hvor en lang række gæster og 'Matador'-fans var mødt op for at hylde hende. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)
  4 / 6
 • Vedbæk-Garden var også ankommet for at pakke det hele ind musikalsk. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)
  5 / 6
 • Det samme var Lise Nørgaards familie, der var mødt talstærkt op for at markere den store dag. Senere i år - den 11. november - er det 40 år siden, at Danmark stiftede bekendtskab med 'Matador' for første gang. Da blev første afsnit vist på DR's dengang ene TV-kanal. (Foto: Anna Clara Leschly)
  6 / 6
Facebook
Twitter