BILLEDER: Mads Steffensen fik sin Krygerpris - efter 8000 dilemmaer

Sidste lørdag blev Mads Steffensen overrasket midt i 'Mads & Monopolet', da DRs radiochef kom og fortalte, at han var årets modtager af den prestigefyldte Kryger-pris. Fredag fik han den officielt.

  • P4-vært Mads Steffensen blev ærligt talt overrasket, da DRs radiochef Gustav Lützhøft (til højre) i sidste uge kom brasende ind i studiet midt i 'Mads & Monopolet'. Anledningen var, at Mads Steffensen var årets modtager af den prestigefyldte Krygerprisen, som siden 1973 er blev uddelt til en DR-radiomedarbejder, der "har gjort en særlig indsats for radiomediet". Fredag eftermiddag blev prisen mere officlet overrakt til den 47-årige radiovært, som har lavet programmet siden september 2003 - først på P3 og siden på P4. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • DRs radiochef Gustav Lützhøft stod for hæderstalen til Mads Steffensen, og han understregede blandt andet, at man for at få Krygerprisen skal skille sig ud fra mængden og gå nye veje for radiomediet. Prisen er opkaldt efter den mangeårige DR-medarbejder Christian Kryger, der døde 24. december 1972. Allerede året efter blev den første Kryger-pris uddelt, og det er den blevet lige siden. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Ved prisoverrækkelsen kunne radiochefen fremvise en overraskende oversigt fra DRs medieforskere. Den viste, at Mads Steffensen har stået for samtlige 20 mest lyttede radioudsendelser i DR i år. Og havde Gustav Lützhøft taget en side mere med, ville Mads Steffensen også have siddet på pladserne 21-40. Hver lørdag er der typisk over en million, der lytter med, når Monopolet prøver at løse dilemmaer fra lytternes hverdag. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Mads Steffensen mente, at det absolut var A-holdet fra Monopolet, der var mødt op for at hylde ham på dagen, hvor han modtog prisen, der er på 25.000 kroner. Politikerne Ida Auken og Pernille Rosenkrantz-Theil var kommet - det samme var Mads Christensen, der har været med i programmet i de fleste af årene. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Blandt de øvrige gæster var for eksempel DRs Europa-korrespondent Anna Gaarslev, P1's Torben Brandt, der selv tidligere har modtaget Krygerprisen, og DRs podcastredaktør Rasmus Bjerre. 'Mads & Monopolet' er udover at være det mest lyttede program på radio også danskernes foretrukne podcast. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Mads Steffensen takkede for prisen - og fortalte, at han i det daglige er dårlig til at modtage ros. Han kunne fortælle, at han og Monopolet gennem årene har været stillet over for 8000 dilemmaer. Ideen til programmet fik han i sin tid, da han og konen Marianne skulle giftes og ikke kunne enes, om bordene skulle stå i hestesko, eller om der skulle være små borde. Mads Steffensen sendte samtidig en stor tak til konen, der gennem 14 år har været frisk på at passe parrets tre børn hver lørdag, når han sender. Også producer Louise Lolle fik en stor tak. "Du er den, der har holdt mig længst ud af de 10, der har været undervejs," sagde årets Krygermodtager, der ikke kunne slappe af oven på festlighederne. Lørdag bliver 'Mads & Monopolet-programmet nemlig sendt direkte fra Bastionen i Nyborg. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 6