BILLEDER: Med bussen til DRs 90 års-show

Onsdag blev DRs 90 års-show holdt i DR Koncerthuset. De fleste af publikummerne havde vundet billetterne til det store show, og de blev hentet af busser fra alle DRs distrikter.

  • 850 af publikummerne til DR’s 90-års-show havde vundet billetter. Fire af dem var med i bussen fra Svendborg. I Odense stoppede bussen for at hente yderligere 58 gæster. Fra venstre: Laila og Flemming Schau Hansen og Henrik og Susanne Hansen. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, var også med til DRs 90-års-show. Ved indgangen i DR Koncerthuset hilste hun velkommen til alle gæsterne. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Pressen var på pletten, da en masse DR-koryfæer mødte op på den røde løber. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Trængsel på den røde løber. Til højre ser man den ene halvdel af Rytteriet, Rasmus Botoft, med sin kone, Lisbeth Wulff. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • James Price var også blandt publikum til DRs 90-års-show. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Maibritt Saerens på den røde løber. Maibritt Saerens fik sit store folkelige gennembrud i DR-serien ‘Krøniken’, som i øjeblikket er tilgængelig på dr.dk/tv. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • DR-vejrvært Jesper Theilgaard var i hopla, da han sammen med sin kone ankom til DRs 90-års-show. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Selv inden showet begyndte, havde Timm Vladimir, hans kone Katrine Engberg og Hammerslag-vært Christian Degn en fest. (Foto: Julie Mørkeberg)
1 / 8

DRs 90 års-fødselsdag blev onsdag markeret med et stort tv-show fra DR Koncerthuset, hvor Jacob Riising og Louise Wolff var værter.

Det festlige show bød blandt andet på gensyn fra DRs arkiver samt musikalsk underholdning i form af blandt andre Dario Campeotto, Turboweekend, Marie Key og Ulige Numre.

Koncertsalen var fyldt med lyttere og seere fra hele landet samt DR-koryfæer. 850 af billetterne til showet var vundet af P4-lyttere fra alle distrikter i landet gennem konkurrencer på Facebook og i radioen.

En af busserne, der kørte gæsterne til showet, begyndte sin rute i Svendborg og gjorde holdt i Odense, hvor yderligere 58 gæster steg på.

I Svendborg skal fire personer med. En af dem er Laila Schau Hansen, som har vundet billetter gennem P4 Fyns Facebook-side. På Facebook skulle hun svare på, hvilken DR-serie, hun bedst kunne lide, og svaret var hun ikke i tvivl om:

”Matador. Jeg synes, det er en rigtig god serie, fordi den er historisk og spændende på samme tid,” siger hun.

Laila Schau Hansen har inviteret sin mand, Flemming, med til showet. Hun fortæller, at hun ikke ved så meget om, hvad der kommer til at foregå til selve showet, men hun ved, at Dario Campeotto skal på scenen og synge, og ham glæder hun sig til at opleve.

”Dario Campeotto var mit store idol, da jeg var ung. Og så har jeg længtes efter at se Koncerthuset i lang tid, og det er showet en god anledning til at få gjort,” smiler hun.

En anden, der er med bussen, er Henrik Hansen, som har sin kone Susanne med. Da Henrik deltog i konkurrencen om at vinde billetter til showet, foregik det over radioen. Her bad de lytterne sende forslag ind på sms til, hvem de ville have til borddame, og hvorfor.

Frøken Klokken som borddame

”Det er jo oplagt at vælge Miss Sophie fra ’90-års-fødselsdagen’ som borddame, men jeg ville nu vælge Ghita Nørby som min borddame til højre for mig, fordi hun stadig er en smuk og dygtig skuespillerinde. Til venstre for mig ville jeg have Frøken Klokken. Hun har altid noget nyt at sige, og så må hun da trænge til en pause efter alle de års arbejde!,” griner han.

Henrik Hansen siger, at han forventer at blive underholdt på storslået vis. Da jeg fanger ham igen efter showet, fortæller han, at hans forventninger er blevet indfriet.

”Det var rigtig fedt. Det var professionel underholdning, synes jeg. Jeg kunne især godt lide, at man både oplevede noget nyt og fik genset en masse klip,” smiler han.

Henriks kone, Susanne, er enig med ham.

”Gensynet med de gamle klip var lige noget for mig. Magnus Tagmus er det første tv, jeg kan huske at have set, så det var rigtig sjovt,” beretter hun.

Facebook
Twitter