BILLEDER: Nanas far har rund fødselsdag

Jesper Christensen har både haft stor dansk succes og spillet med i internationale James Bond-film. I DR har han såvel lavet tv- som radiodrama gennem årene. Den 16. maj fylder han 70.

 • Mange, der var børn i 1980'erne vil unægtelig huske skuespilleren Jesper Christensen som Nanas far i serien 'Nana', der handlede om en pige, som skulle starte i skole. Både før og efter er det blevet til adskillige roller - både på film, tv og i radioen. Det er også blevet til flere internationale roller - ikke mindst i James Bond-film de seneste 10-12 år. (Foto: Ulla Voigt)
 • Jesper Christensen havde premiere på scenen for 50 år siden - nemlig på Studenterscenen i 1968. Senere blev han tilknyttet Fiolteatret, og siden er det blevet til et hav af opgaver. I DR-regi begyndte han at få opgaver fra 1975, hvor han alene det år medvirkede i seks tv-spil. Her er han fra 'Misantropen', som DR1 viste juledag 1981. De øvrige på billedet er Søren Spanning og Kirsten Olesen. (Foto: Dr)
 • Jesper Christensen har også medvirkende DR's radioteater, da det hed det. Nu hedder det DR Radiodrama. Her er han fra stykket 'Robinson' i 1986. (Foto: Dr)
 • I radioteater-sammenhæng medvirkede Jesper Christensen også i 'Tjenestekvinden Zerlines fortælling' i 1994, hvor han blandt andre spillede sammen med Bodil Udsen. Foto: Bent Paulsen.
 • Jesper Christensen har også givet den som 'Skrivernissen Günther'. Det gjorde han i julekalenderen ’Nissernes ø’ med Nissebanden, som DR1 viste i 2003. (Foto: Søren Hartvig)
 • Året efter - i 2004 - var Jesper Christensen Meyer i den yderst populære dramaserie 'Krøniken', som stadig her 14 år senere er det mest sete tv-program i den tid, der er lavet seertal. Her ses han sammen med Ken Vedsegaard, der spillede Erik. (Foto: Mike Kolloffel)
 • I dramaserien ’Forestillinger’ af Per Fly, som DR1 vidste i 2007 spillede Jesper Christensen rollen som Jens. (Foto: Per Arnesen)
 • Jesper Christensen var også med i komedieserien ’Ditte og Louise’. Her spillede han blandt andre sammen med Solbjørg Højfeldt. (Foto: Manuel Claro)
 • I DR's dramaserie ’Arvingerne’ agerede Jesper Christensen både foran og bag kameraet. Han instruerede flere afsnit af serien, ligesom han havde rollen som Thomas Konrad, Gro Grønnegaards hippie-far. Her er han nu sammen med Signe fra serien, spillet af Marie Bach Hansen. (Foto: Per Arnesen)
 • I 2016 fik Jesper Christensen en Robertpris for 'Bedste mandlige birolle i tv-serie' for sin indsats i ’Arvingerne’. Her er han sammen med Solveig fra serien, Lene Maria Christensen, der også modtog en Robert ved samme lejlighed. (Foto: Julie Mørkeberg)
 • Udover DR-rollerne er det ikke mindst på film, befolkningen har kunnet møde Jesper Christensen - både i Danmark og i udlandet, hvor det er blevet til flere udenlandske roller de seneste 10-15 år, ikke mindst efter at han har medvirket i James Bond-film. På de danske lærreder huskes han blandt andet også for Liv Ullmanns 'Sofie' i 1992, Morten Arnfreds 'Den russiske sangerinde' i 1994, Nils Malmros' 'Barbara' fra 1997 og Per Flys 'Bænken' fra 2000. Jesper Christensen kan ses på DR1 i fødselsdagsugen, nemlig på fredag den 18. maj klokken 21.25, når viser Sydney Pollacks amerikanske thriller 'Tolken' fra 2005, hvor han spillede sammen med Sean Penn og Nicole Kidman. (Foto: Universal)
1 / 11

Se flere historiske DR-billeder med Jesper Christensen via dr.dk/historiskebilleder. Se eller gense Jesper Christensen i 'Nana' her

FacebookTwitter