BILLEDER: Så er julehilsnerne sendt til Grønland

Onsdag blev det traditionsrige program ’Julehilsen til Grønland’ optaget – igen i år i Aalborg. Det er nu 85 år siden, udsendelsen blev sendt første gang, og seerne på DR1 kan se det den 17. december.

  • Sidste år blev DRs traditionsrige program ’Julehilsen til Grønland’ sendt fra Aalborg for første gang, og der bliver også en anden gang. Onsdag aften optog DR udsendelsen, der har været sendt helt siden 1932 – og dermed har fået tilnavnet ”verdens ældste stadig eksisterende underholdningsprogram. Optagelserne foregik i Musikkens Hus på Aalborgs havnefront., og blandt de medvirkende var blandt andre det grønlandske kor Ikinngutigiit og musikere fra Aalborg Symfoniorkester. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • De to tv-værter Timm Vladimir og Maria Motzfeldt er værter i år – nøjagtig som de var sidste år, og på DR1 kan showet ses søndag den 17. december klokken 20.00. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Sangerinden Nive Nielsen er en af Grønlands kendte musikere, der giver koncerter over hele verden, og en af de få grønlændere, der også har spillet på Roskilde Festival. Hun medvirker med bandet Nive and the Deer Children i udsendelsen. Hun startede først med at synge som voksen, og hun er derudover master i visuel antropologi. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Salen var godt fyldt i Musikkens Hus i Aalborg, hvor temaet i år var fællesskab. Fællesskab mellem grønlændere og danskere, mellem generationer, over afstande, i familierne, hen over julen og så videre. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Ingen ’Julehilsen til Grønland’ uden korsang og de traditionelle dragter. I år var det Ikinngutigiit Koret, der leverede korsangen, blandt andet ’Glade Jul’. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Traditionen tro leverer Ikinngutigiit Koret også ’Guuterput’, som er Grønlands julehymne. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Strygere fra Aalborg Symfoniorkestret ledsagede det grønlandske kor i deres sang. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Den grønlandske rapper Coke (billedet) synger sammen med rapperen Laj i showet (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Sangerinden Karina Møller, der især bevæger sig inden for soul og jazz og er uddannet sangerinde i Los Angeles, medvirker også i ’Julehilsen til Grønland’, som de første 50 år alene blev sendt i radioen, men siden 1983 også er blevet sendt på tv. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)
  • Man kan se 'Julehilsen til Grønland' tre gange i løbet af december - første gang søndag den 17. december klokken 20.00 på DR1, anden gang lørdag den 23. december klokken 12.30, ligeledes på DR1 og tredje gang er 1. juledag den 25. december klokken 12.30 på DR K. Fra den 17. december vil udsendelsen også kunne ses på dr.dk/tv. (Foto: Steen Klitgaard Jacks)
1 / 10
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk