BILLEDER: Samba, mundharpe og Daimi til P8 Jazz Alive

P8 Jazz præsenterede over 20 jazzmusikere, da kanalen fredag aften for andet år i træk holdt ’P8 Jazz Alive’ i DR Koncerthuset.

  • Som 17-årig i 1961 blev Daimi Gentle opdaget ved TV-talentkonkurrence i Centralmagasinet i Esbjerg. 56 år senere klarer hun sig stadig godt, og på aftenen, hvor X Factor-finalen blev holdt andetsteds i DR Byen, gav hun den gas i Koncertsalen i DR Koncerthuset sammen med DR Big Band med klassikeren ’Jeg sætter min hat, som jeg vil’ til ’P8 Jazz Alive’, der blev holdt for andet år i træk. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 2)
  • Sophie Amalie – bedre kendt som Fimmer – Engel og Master Fatman fra P8 Jazz var værter for en aften, hvor ikke færre end 20 forskellige jazzmusikere fra ind- og udland var på scenen – og det samme var DR Big Band. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 2)
  • Omkring 1800 publikummer havde løst billet til aftenen, som både P8 Jazz’ lyttere og DR K’s seere også kunne følge med i, og de kunne blandt andet blive sendt afsted til Rio med caipiriñaer og sand i sandalerne af brasilianske Marcos Valle, der var én af aftenens hovednavne. Den 73-årige sanger og sangskriver har blandt andet arbejdet sammen med Sergio Mendes og Astrud Gilberto, blandt mange andre. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 2)
  • Aftenen bød på et yderst varieret jazzrepertoire – også Balkan-jazz på accordeon, spillet af herboende Lelo Nika, der oprindeligt stammer Serbien og dets rumænske mindretal. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 2)
  • Christian Sievert, der særligt er kendt for sine flamenco-toner og har udgivet plader i over 40 år, deltog også i P8 Jazz Alive. (Foto: Agnete Schlichtkrul © Type 2)
  • Det danske band I Think You’re Awesome er ét af de jazzbands, der har gjort sig mest bemærket de seneste år, og de var også på scenen ved P8 Jazz Alive. De blander blandt andet folk, indie og jazz, modtog Jazznyt-prisen sidste år og er blevet spillet flittigt på netop P8 Jazz, så det var ret naturligt, de var med. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 2)
  • De yngre jazzmusikere var også repræsenteret af 23-årige Mathias Heise, der er kendt for sit mundharpespil og også fik Kronprinsparrets Stjernedryspris sidste år for sin jazzindsats. I 2014 blev han også ’Årets nye jazznavn’ i DR Big Bands og sangskriverorganisationen DPA’s årlige konkurrence. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 2)
  • Aftenen bød også på en lidt usædvanlig konstellation – nemlig Coco med soulstemmen fra Quadron, der blev sat sammen med saxofonisten Jesper Thilo. De kastede sig over Aretha Franklin. Aftenen i DR Koncerthuset sluttede med samba- og bossanovatoner og jazzplader vendt af DJ Master Fatman og DJ Cederberg i foyeren. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 2)
1 / 8
Facebook
Twitter