BILLEDER: Sikke'n fest - DR fejrede Dansktoppens 50 års fødselsdag

Tine Gøtzsche var vært, og en stribe velkendte sangere var med, da DR tirsdag aften fejrede Dansktoppens 50 års fødselsdag. Lørdag kan DR1's seere se resultatet.

  • De var der alle sammen: Arriverderci Franz, den lille sommerfugl, Peter, som Dorthe Kollo ønskede var i Skandeborg og blev der, samt mange andre, da DR tirsdag aften fejrede, at det i år er 50 år siden, at DR lancerede programmet, som har lagt navn til en hel musikgenre. 'Dansktoppen' kan fortsat høres hver lørdag på P5. Showet blev holdt i i Studie 2 i DR Koncerthuset, hvor der for en gangs skyld gerne måttet danses, og det blev der blandt andet til Bjørn Hansen (fra Bjørn & Okay), Birthe Kjær, Dorthe Kollo og Bjørn Tidmand. Seerne kan følge showet i syv kvarter på DR1 på lørdag den 8. december. (Foto: (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1))
  • Som seer vil man blandt andet komme til at opleve den mangeårige vært på TV-Avisen, Tine Gøtzsche, i en helt ny rolle, idet hun var vært for de store dansktopstjerner i Studie 2. Dansktoppen havde premiere på såvel P1 og P3 den 1. september 1968 med Jørn Hjorting som vært. Her taler hun med 'Dansktoppen's vært i dag, Leif Wivelsted, der præsenterer listen på P5 hver lørdag klokken 12.15. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  • Birthe Kjær har leveret mange hits til 'Dansktoppen' - både 'Arrivederci Franz', 'Den knaldrøde gummibåd' og mange, mange flere. Hun leverede et medley over nogle af hendes største dansktopshits. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  • Johnny Reimar havde naturligvis også fundet tyrolerhatten frem, som han mente, publikum burde købe. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  • Bjørn Tidmand har været med fra første færd på 'Dansktoppen', hvor ikke mindst den lille sommerfugl har fløjet flittigt. Han er også med i showet. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  • Richard Ragnvald, der har sunget siden 1960'erne, hvor han i starten også arbejdede som portør ved siden af, er også med i showet. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  • De mange sangere blev ledsagt af et 15 mand stort orkestre, Det hele kan ses på DR1 på lørdag den 8. december fra klokken 20.30-22.15. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
1 / 7