(Foto: Hans Andersen)

BILLEDER: Simon Spies ankom i fin stil til 'Spørg bare' for 40 år siden

Simon Spies og Lise Nørgaard sad i panelet i efteråret 1978 og svarede på lytternes spørgsmål. Gennem mange år var 'Spørg bare' et af radioens mest populære programmer.

 • Hver onsdag eftermiddag klokken 15.30 på P1 og søndage klokken 10.30 på P3 sad Simon Spies og Lise Nørgaard klar til at besvare lytternes spørgsmål om livet, og hvad deraf følger, som det hed. Det var en slags forløber til 'Mads & Monopolet', som vi kender i dag, og det var Peer Møller, der var vært for programmerne i 1978. (Foto: Hans Andersen)
  1 / 4
 • Simon Spies var allerede godt bekendt med 'Spørg bare'-konceptet, som blev lanceret i radioen i 1969 og blev sendt med jævne mellemrum helt frem til 1999. I 1969 - hvor dette billede er fra - var det Erhard Jakobsen, Cleo, John Price og Simon Spies, der sad i panelet ved starten, mens Kaj Bruun (yderst til højre) var vært. (Foto: Dr arkiv)
  2 / 4
 • I 1978 blev programmerne optaget med publikum, og havde man et spørgsmål kunne man ikke maile dengang. Så da var det med at stile spørgsmålene til adressen 'Spørg bare', Danmarks Radio, Postboks 446, 1505 København V. Her er det fra venstre Peer Møller, Simon Spies og Lise Nørgaard. (Foto: Hans Andersen)
  3 / 4
 • Som det fremgår af billederne var der en lidt anden rygepolitik i DR i 1978, hvor Simon Spies og Lise Nørgaard pulsede løs under programmerne. Rygeloven kom da også først i 2007. En række forskellige kendte svarede på spørgsmål i programmerne gennem årene - blandt andre også Suzanne Brøgger, Lotte Heise, Tonny Landy, Georg Poulsen, Kirsten Lehfeldt, Nils Foss og de tidligere nævnte, Cleo, Erhard Jakobsen og John Price. På linket nedenfor kan du høre et af programmerne fra dengang. (Foto: Hans Andersen)
  4 / 4
FacebookTwitter