BILLEDER: Skoleelever fik besøg af Bubber og minister med årets U-landskalender

Børnenes U-landskalender, som DR og Danida har samarbejdet om i 57 år, bliver i år lanceret ved arrangementer over hele landet. Vi var med torsdag på Vindinge Skole ved Roskilde.

 • Normalt bliver der holdt et enkelt arrangement i en skole, når Børnenes U-landskalender hvert år skal lanceres. Men i år er det anderledes. Da bliver Børnenes U-landskalender, som DR og Danida har samarbejdet om siden 1962, lancereret ved fire arrangementer på skoler i Aalborg, Sønderborg, Svendborg og Vindinge ved Roskilde. Her var børn fra 0.-6. klasse med til præsentationen, hvor både Bubber, sangeren Shaka Loveless, udviklingsminister Rasmus Prehn, Melina fra DR Ultra-programmerne 'Klassen' og direktør Gwen Wisti fra PlanBørnefonden deltog. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  1 / 9
 • Som altid går overskuddet fra Børnenes U-landskalender til at hjælpe børn et sted i verden, og i år er det børn i Bangladesh, der får glæde af dem - gennem et projekt som PlanBørnefonden står bag. TV-værten Bubber har været vært ved de fire lancerings-arrangementer, og det var han også foran de mange børn på Vindinge Skole. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  2 / 9
 • Direktøren for PlanBørnefonden, Gwen Wisti, fortalte børnene om, hvordan årets projekt skal få flere børn i Bangladeshs hovedstad Dhakas slumkvarterer til at gøre skolen færdig. I dag droppper halvdelen af børnene ud inden 9. klasse. Mange piger bliver gift væk, længe inden de fylder 18 år, og drengene kommer ud at arbejde i en ung alder. Derfor får de heller ikke deres skolegang gjort færdig. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  3 / 9
 • Sådan ser en skole ud i Dhakas slumkvarterer, og ved lanceringen i Vindinge viste Bubber blandt andet film fra sit nylige besøg i Bangladesh. Hans film kan ses på u-landskalender.dk. (Foto: Simon Sticker)
  4 / 9
 • At åbne låger i Børnenes U-landskalender har efterhånden været en hyggelig tradition gennem generationer. Men der følger også et stort undervisningsmateriale med, som omkring 150.000 børn i 1.-5. klasse sidste år blev undervist i. Hvert år bliver der skrevet en ny børnebog om årets land, ligesom der bliver lavet opgaver og faktastof til skolerne. Udviklingsminister Rasmus Prehn præsenterede bogen 'Trækfuglen', som forfatteren Kenneth Bøgh Andersen har skrevet til årets kalender. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  5 / 9
 • Mange af skolebørnene kunne genkende Melina fra DR Ultras serie 'Klassen', da hun var med ved lanceringen i Vindinge ved Roskilde. Sammen med tre af de andre skuespillere fra 'Klassen' har hun været i Bangladesh, og hvad de oplevede, kan ses i seks programmer på DR Ultra og på DRTV fra den 11. november klokken 17.40. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  6 / 9
 • At have besøg af en kendt sanger i skoletiden er de færreste forundt, men det oplevede børnene i Vindinge torsdag. Shaka Loveless har skrevet sangen 'Op for Dhaka' til årets U-landskalender, og den bød han selvfølgelig på ved lanceringen. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  7 / 9
 • Børnene sang også flittigt og smed armene i vejret, da Shaka Loveless sang. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  8 / 9
 • Her står Shaka Loveless, udviklingsminister Rasmus Prehn og Bubber med kalenderen, som det hele handler om. Igen i år koster den 45 kroner, og i den kommende tid kan den købes i boghandler, dagligvarebutikker, legetøjsbutikker og flere andre steder over hele landet. Siden 1962 har danske børn og forældres køb af Børnenes U-landskalender sikret et overskud på 190 millioner kroner, som er gået til at hjælpe fattige børn i Afrika, Asien eller Latinamerika til en lidt bedre tilværelse. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  9 / 9