(Foto: (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1))

BILLEDER: Søndag kan du gå seks timer ud i naturen - hjemme i stuen

Søndag har du mulighed for at se hele naturserien 'Vilde vidunderlige Danmark' fem timer i rap på DR2. Bagefter vises koncerten med musikken fra serien, som koncertgængerne for nylig kunne opleve i DR Koncerthuset.

 • Selv om det skulle regne på søndag den 13. december, vil der alligevel være rig mulighed for at komme ud i naturen - også hjemme fra stuen. DR har kørt et særligt naturtema i 2020, og i foråret havde alle mulighed for at følge dyrene og naturen i Danmark helt tæt på, da DR1 og DRTV viste den spektakulære naturserie 'Vilde vidunderlige Danmark', som produktionsselskabet Mastiff producerede for DR. Dengang blev afsnittene vist et ad gangen, men på søndag på DR2 har du mulighed for at se dem ud i én køre fra klokken 15.00 til 19.55. Umiddelbart bagefter - altså klokken 19.55 søndag på DR2 - har du så mulighed for at se koncertoptagelsen med musikken til naturserien. Tonerne var nyskrevet af Peter Due, Rasmus Zwicki og Anthony Lledo, og i midten af november var der rig mulighed for at udforske lydsiden i DR Koncerthuset. (Foto: (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1))
  1 / 6
 • Det kunne publikum gøre ved tre koncerter, hvor DR Symfoniorkestret og DR Koncertkoret spillede og sang under ledelse af dirigent Jesper Nordin. Det hele blev ledsaget af billeder fra programserien i et multimedieshow i Koncertsalen. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  2 / 6
 • Koncerterne skulle have været gennemført i starten af juni, men da var det umuligt på grund af de gældende corona-restriktioner. Ved de tre koncerter var der - som reglerne foreskrev på det tidspunkt, højst 500 i salen. Heraf var omtrent 150 af dem på scenen. (Foto: (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1))
  3 / 6
 • Sopranen Christine Nonbo Andersen fra DR Vokalensemblet er hyppigt på scenen ved DR Symfoniorkestrets temakoncerter, og det var hun også ved den lejlighed. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  4 / 6
 • Christine Nonbo er den første, der har taget hele turen fra starten som 12-årig i DR’s børnekor over DR Pigekoret til en plads som professionel sanger i DR Vokalensemblet. Ved 'Vilde vidunderlige Danmark'-koncerten, som du kan se søndag, var der - udover den nykomponerede musik - også sang fra den danske sangskat af for eksempel Grundtvig, St. St. Blicher, Ludvig Holstein og Poul Schierbeck. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  5 / 6
 • Her er det violinist Sofia Bæk fra DR Symfoniorkestret, der var i grønt i dagens anledning. Musikken fra 'Vilde vidunderlige Danmark' er efterhånden tilgængelig i store dele af verden, og det samme er selve serien, som DR siden har solgt til visning i store dele af Europa og det meste af Asien. 'Vilde vidunderlige Danmark' kan fortsat ses på DRTV, og udover at vise serien i rap søndag den 13. december, viser DR1 også et afsnit hver dag fra den 14.-18. december klokken 9.20. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  6 / 6

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter