BILLEDER: Store regionale forskelle på DR's juletræer

Siden den 1. december er der blevet rejst juletræer i DR Byen og alle DR's distrikter. I Vejle er det af plastic, mens der er lytterpynt på DR Syds. Se dem her.

  • Juletræerne hos DR over hele landetkommer i mange forskellige størrelser og med meget forskelligt pynt. Du kan møde dem i denne billedserie, og det første er fra Indre Gade i DR Byen.
  • Træet hos DR Nordjylland i Aalborg er måske det træ i DR, hvor der har være flest medarbejderhænder ind over. En mail blev sendt ud til distriktet, som opfordrede kollegerne til at give den gas med pynt. Dette smukkeserede træ er resultatet af deres arbejde.
  • I DR's sydligste distrikt gror der naturligvis palmer i stedet for fyrretræer. Derfor har DR Syd pyntet deres julepalme med julekugler og guirlander. Herunder kan du også se billedet af et helt særligt julehjerte, redaktionschef på DR Syd, Kirsten Elley, sidste år fik tilsendt af en lytter i en kuvert med en håndskreven hilsen. Lytteren hedder Anne Marie Foder og kommer fra Nordborg på Als. Flag-hjertet har hun sendt med tanke på 100-året for genforeningen i 2020, som også DR kommer til markere med blandt andet en dramaserie søndag aften i foråret 2020. I brevet til DR Syds redaktionschef Kirsten Elley fortæller Anne Marie Folder: ”Da Danmark tabte krigen i 1864, måtte vi afstå Sønderjylland til det store prøjsiske herredømme. Sønderjyderne måtte ikke længere tale dansk eller flage med Dannebrog, men prøjserne kunne ikke forhindre dem i at tænke dansk eller pynte deres hjem. Så ved årets største højtidsfest pyntede man træet med flag, røde og hvide papirsroser, juletræslys samt hjerter flettet i de samme farver. På Als var man tillige så opfindsom, at man flettede dannebrogsflaget ved at lave hver runding for enden af hjertet om til to split, så der fremkom et flag i fletningen.”
  • Skabelonen til julehjertet var også lagt med i kuverten til DR Syd. ”Et mere skattet symbol kunne næppe udtrykkes bedre til det savnede moderland,” som lytteren skriver i brevet til DR Syds redaktionschef, Kirsten Elley.
  • Dette fine juletræ, der er pyntet med røde og hvide julekugler, er af plastik, da det ikke er alle hos DR Trekanten i Vejle, der kan tåle grannåle.
  • Dette pæne træ står i redaktionslokalerne hos DR Midt & Vest i Holstebro.
  • DR Fyns juletræ er pyntet med julekugler i rød og guld. Farver, som hører sig julen til.
  • Selv på solskinsøen bliver det jul, og DR Bornholm har sat dette fine træ op for at fejre højtiden. Dette er også det eneste træ på listen med julegaver under.
  • Dette pragteksemplar står og melder julens komme i receptionen i Aarhus. Billedet er taget tidligt om morgenen, så lysene på træet er endnu tydeligere. Artiklen opdateres med juletræet fra DR Sjælland, når det er færdigpyntet og klar til fremvisning...
1 / 9
Facebook
Twitter