(Foto: Dr)

BILLEDER: Troels Kløvedal kom jorden rundt på TV

Troels Kløvedal, der begraves den 3. januar, blev kendt for sine rejser jorden rundt. I mange tilfælde har DR's seere kunnet følge med i dem, og han har også fået tv-priser for dem.

 • I 2007 viste DR1 serien 'Kløvedal i Indonesien', som var i seks afsnit. Her er Troels Kløvedal,sønnen Asbjørn og den balinesiske kunstmaler Nyoman Gunarsa i sidstnævntes atelier. (Foto: Troels Kløvedal)
  1 / 7
 • I flere tilfælde har de kongelige medvirket i forbindelse med Troels Kløvedals rejser og programmer. Da Troels Kløvedal og 'Nordkaperen' i 2002 var i Kina og Hongkong - og fik en programserie ud af det - var Prins Joachim ombord på Nordkaperen, da den lå til i Stanley Bay i Hongkong. (Foto: Troels Kløvedal)
  2 / 7
 • Troels Kløvedal producerede også programserien 'Flådens historie' til DR K. Her besøgte Troels Kløvedal blandt andre H.M. Dronning Margrethe ombord på Kongeskibet Dannebrog. Sammen talte de om livet på søen, svenskekrigene og om dansk ekspeditionshistorie. (Foto: Troels Kløvedal)
  3 / 7
 • Troels Kløvedal var på sin første jordomsejling i 1974, og siden blev det blandt andet til store og små rejser i Ægæerhavet, Stillehavet, Polynesien, Det Kinesiske Hav, Stillehavet og hundredvis af indonesiske øer. Her er Troels Kløvedal på vej over Javahavet mellem Kalimantan og Java. (Foto: Troels Kløvedal)
  4 / 7
 • Her er det tidligste foto af Troels Kløvedal - dengang Troels Beha Erichsen, som findes i DR's fotoarkiv. Det er fra 1964, og hvad anledningen var, fremgår desværre ikke af billedet. Troels Kløvedal var egentlig uddannet skibselektriker, men evnen til at lave film og tv fik han på ASA Film, Nordisk Film og Laterna Film, ligesom han også var assistent hos kortfilmskaberen Jørgen Roos. I alt blev det til omkring 50 film og tv-programmer, og i 2017 blev den nu afdøde søfarer hædret med den danske tv-branches ærespris 'Årets Otto' for sin indsats med tv-programmer gennem tiden. Foto: DR Arkiv.
  5 / 7
 • Store dele af Troels Kløvedals familie var også bekendt med at lave radio og tv. Her ses han fra DR-programmet 'Søskende' sammen med søsteren, socialrådgiver Hanne Reintoft, som fra 1976 til 2004 stod for DR's sociale brevkasse 'Hvad er min ret og hvad er min pligt'. Sønnen Mikkel Beha Erichsen er for eksempel kendt TV 2, datteren Lærke Kløvedal laver programmer for DR K, mens broren Bjørn Erichsen er tidligere tv-direktør i DR og bestyrelsesmedlem hos TV 2. Foto: DR Arkiv.
  6 / 7
 • Her er Troels Kløvedal fra én af de senere tv-optrædener - nemlig i 2013, hvor han var gæst hos Maria Månson i 'Filmselskabet'. Troels Kløvedal udgav sin seneste bog 'Alle mine morgener på jorden' i 2017, hvor han også lod læserne vide, at det nok også blev den sidste, da han led af nervesygdommen ALS. "Jeg er syg og mærker hver dag, hvordan mit legeme forfalder. Mit hoved er normalt, men min krop forlader mig stille og roligt," skrev Troels Kløvedal i bogen. (Foto: DR Kultur)
  7 / 7
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk