BILLEDER: ’Ultra Nyt’ var ude at overraske børn

I den forgangne uge har ’Ultra Nyt’ – DR Ultras nyheder til børn – rejst rundt og overrasket skoleklasser over hele landet, som så har været med til at lave nyhederne.

  • Redaktionen bag ’Ultra Nyt’, der er DRs daglige nyhedsudsendelse til børn i alderen 7-12 år, har i denne uge være rundt i landet. Værterne Stine Lynghard, Tommy Zwicky og den helt nye vært, Maja Adjoa, har overrasket børn på fire skoler, Nørholm Skole ved Aalborg, Haarby Skole på Fyn, Kornmod Realskole i Silkeborg og Strandgårdsskolen i Ishøj. Her er de på Nørholm Skole i Nordjylland, der måske har Danmarks eneste klasselokaler, som ligger på en gård. (Foto: Ultra Nyt)
  • Alle stederne er det kommet totalt bag på børnene, at ’Ultra Nyt’ kom forbi, og at deres egen skole blev centrum for dagens nyhedsudsendelse. Skolerne fik lov til at gøre en historie fra deres egen skole til topnyhed, og de var også med til at udvælge nogle af de andre nyheder i udsendelsen, som sendes mandag til torsdag klokken 18.00 på DR Ultra. På Nørholm Skole bliver drenge i en specialklasse undervist på en gård, hvor de også passer dyr. (Foto: Ultra Nyt)
  • Et fast udtryk blandt journalister er, ”at man er ude i marken”, når man er ude for at rapportere. Det var vært Stine Lynghard bogstaveligt talt i Nordjylland – og dermed blev ’Ultra Nyt’ måske også mere gul i farven end normalt, for rapsmarkerne er flotte for tiden. (Foto: Ultra Nyt)
  • Den første ud-af-huset oplevelse i denne uge fik ’Ultra Nyt’ ved Kornmod Realskole i Silkeborg. Det er en privatskole, og her har man bier, som man bruger i natur og teknik. (Foto: Ultra Nyt)
  • ”Alle steder er vi blevet mødt af begejstrede børn, som virkelig har noget på hjerte. Og det er det vigtigste for os – at børnene bliver hørt og får fortalt deres historier. Derudover er det også vores håb med rundturen, at børnene får bedre indblik i, hvordan nyheder laves og bliver bedre til at være kritiske seere,” siger vært Tommy Zwicky fra ’Ultra Nyt’, som her ses i Silkeborg sammen med de to andre værter, Maja Adjoa og Stine Lynghard samt børn fra Kornmod Realskole. (Foto: Ultra Nyt)
  • Onsdag var det Haarby Skole, der blev overrasket og fik uventede gæster fra ’Ultra Nyt’. Skolen har fået en masse aktiviteter på skolen, som skal få eleverne til at bevæge sig mere. Og selvfølgelig kan man også være reporter i en trampolin. (Foto: Ultra Nyt)
  • ’Ultra Nyt’ sluttede torsdag rejseugen med at overraske Strandgårdsskolen i Ishøj, hvor man overraskede en klasse med 12 forskellige nationaliteter i klassen. Strandgårdsskolen er med i et projekt, hvor det er eleverne, der laver mad til hele skolen i køkkenet. På den måde lærer de om mad og sunde råvarer, og det kom ’Ultra Nyt’-seerne så også til at høre om. (Foto: Ultra Nyt)
1 / 7
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk