BILLEDER: Ung DR-journalist får ros for at slå et slag for provinsen

Journalist Julie Würtz fra DR Sjælland er blevet hædret af Dansk Journalistforbunds Kreds 2 - både for historier om Banedanmark og for at slå et slag for at arbejde og bo i provinsen.

  • Journalist Julie Würtz fra DR Sjælland blev hædret af kollegerne, da der søndag var generalforsamling i Sorø i Dansk Journalistforbunds Kreds 2. Det er en kreds, som dækker Sjælland uden for hovedstaden og sydhavsøerne. 'Kreds 2-prisen' bliver hvert år givet til et kredsmedlem, 'der i sit job, i forbundet, i sit lokalområde eller sit liv i øvrigt har udvist sine faglige kompetrencer til at gå forrest og har taget initiativ eller gjort en indsats, der glæder, gavner eller viser vejen for andre mennesker', som det hedder. (Foto: Per Gade Gyldenkærne)
    1 / 3
  • Julie Würtz, der er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2018 og for snart to år siden landede på P4 Sjælland, fik ros for at give udslag på hver og en af de nævnte dyder og evner. Formanden for Kreds 2, journalist Dorte Hoffmann, fremhævede blandt andet Julie Würtz' samarbejde med kollegerne i de andre DR-distrikter om historier om Banedanmarks nye signalsystem. Det har givet mange forsinkelser og aflyste tog til stor gene for pendlerne. Formanden fremhævede også blandt andet, at Julie Würtz har haft mod og kvindehjerte til at slå et offentlig slag for både at arbejde og bo i provinsen. -Det skal du have stor ros for - og respekt. For det er ikke noget, som mange yngre - journalister er ikke undtaget - ellers er pjattede med, lød det blandt andet fra formanden. (Foto: Per Gade Gyldenkærne)
    2 / 3
  • - Jeg er meget stolt og beæret, og jeg kan stadig ikke rumme de flotte ord, der fulgte med på vejen, sagde Julie Würtz, efter hun havde modtaget prisen, der er på 2500 kroner. Ved generalforsamlingen fortalte Julie Würtz også de fremmødte, hvorfor hun blander sig i debatten og gerne slår et slag for både at arbejde og bo i provinsen. Det var tredje gang på fem år, at en journalist fra DR Sjælland løb med Kreds 2-prisen. (Foto: Per Gade Gyldenkærne)
    3 / 3