(Foto: Kim Matthai Leland)

BILLEDER: Voldsom rift om at komme til DR-korenes julekoncerter

Over 6000 fik billet, og over 3000 var på venteliste til DR Pigekorets og DR Korskolens fire julekoncerter. Alle kan se og høre dem på radio og TV i juledagene.

 • Ved koncerten søndag den 16. december klokken 16.00 overværede DR Pigekorets protektor, H.K.H. Kronprinsessen koncerten. Hun modtog blomster ved ankomsten af Theresa Abrahamsen fra DR Pigekoret.
  1 / 8
 • Kronprinsessen blev fulgt på plads af DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn og til højre DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip. (Foto: Kim Matthai Leland)
  2 / 8
 • Julekoncerterne har været en fast bestanddel af DR Pigekorets repertoire siden starten i efteråret 1938. I forbindelse med årets julekoncerter er 80 års jubilæet blevet markeret, og flere af de tidligere medlemmer var inviteret til at synge med. Foto: Kim Matthäi Leland
  3 / 8
 • Ét af de tidligere medlemmer fra DR Pigekoret, der sang med ved julekoncerterne, var Hanne Ryde Schmidt (til højre), som startede i pigekoret for 70 år siden og sang i det fra 1948-1953. Her er hun i selskab med fortælleren ved årets julekoncerter, Sofie Gråbøl, og én af DR's yngste medarbejdere fra DR Spirekoret. (Foto: Kim Matthai Leland)
  4 / 8
 • Efter koncerten søndag klokken 16.00 mødtes Kronprinsessen med DR Pigekoret og chefdirigent Phillip Faber, ligesom der blev lavet billeder.
  5 / 8
 • Kronprinsessen talte blandt andet med de 50 piger i koret om korlivet og koncerten.
  6 / 8
 • Efter den 3. af de fire julekoncerter blev der også holdt reception, hvor både tidligere og nuværende medlemmer af DR Pigekoret var med. Og selvfølgelig var der også fællessang - ført an af chefdirigent Phillip Faber. (Foto: Kim Matthai Leland)
  7 / 8
 • Selv om det ikke lykkedes at få billet til DR Pigekorets og DR Korskolens julekoncerter, er der nu ingen grund til at gå i panik. DR K viser den juledag klokken 20.00, mens P2 og P5 sender koncerten henholdsvis juleaftensdag klokken 16.03 og juledag klokken 13.00.
  8 / 8
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk