Billedserie på dr.dk vækker minder om særlig julekalender

Snart skal den første låge i årets julekalendere åbnes. Sådan er det i dag, og sådan var det også for mere end 50 år siden.

Per Stigaard med den gamle julekalender fra Cirkus Buster. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

En billedserie på dr.dk/omdr sendte teknisk koordinator Per Stigaard, DR Udsendelse, en tur ned af mindernes boulevard.

"Her er jeg med cirkusvognen, det er mig der er cirkusklovnen, det er Cirkus Buster.”

Sådan lød det i de sene 1950’ere og tidlige 60’ere, når skuespilleren Buster Larsen, senere også kendt som grisehandler i omegnen af Korsbæk, bød velkommen til Cirkus Buster.

En sommerbilledserie på dr.dk/omdr, der markerede, at DR også før Cirkus Summarum beskæftigede sig med cirkus, fik Per Stigaard til at komme i tanke om en Cirkus Buster-julekalender fra tiden. Og ikke bare en almindelig lågekalender: de 24 låger lå i en ring omkring en afspillelig singleplade med Cirkus Buster-sangen.

Julekalender lå i sommerhuset

”Da jeg så billedserien kom jeg i tanke om, at den havde jeg da vist liggende i sommerhuset sammen med en masse lp’er,” fortæller han.

”Den må jo have gjort et stort indtryk på mig, siden jeg kunne huske det,” konstaterer Per Stigaard, der er født i 1959 og har været tre år gammel, da kalenderen blev udgivet i 1962.

Den medfølgende – og originale – kuvert, der emballerede skiven, er poststemplet den 21. november, men det sidste ciffer i årstallet er lidt utydeligt. Det kan enten være i 1962 eller 1965. Til gengæld ligger det fast, at forsendelsen har kostet den nette sum af 50 øre.

Se billedserien, der satte tankerne i gang, her.

Facebook
Twitter