(Foto: Kristian Gade)

Birthe Kjær overraskede og gav et nummer sammen med DR Symfoniorkestret

Musikerne i Symfoniorkestret uddelte lørdag Emil Holms Mindelegat til sangerinden Birthe Kjær og cembalisten og dirigenten Lars Ulrik Mortensen for det præg, de har sat på dansk musikliv gennem årtier.

 • Selv om både Birthe Kjær og DR Symfoniorkestret har mange år på bagen i den musikalske branche, er det absolut ikke hverdagskost, at de spiller sammen. Men det gjorde de lørdag eftermiddag i Koncertsalen i DR Koncerthuset ved gentagelsen af ugens torsdagskoncert, - koncertrækken, som DR Symfoniorkestret har holdt i 88 år. (Foto: Kristian Gade)
  1 / 7
 • Ved koncerten bød Birthe Kjær og DR Symfoniorkestret på 'Den blå anemone' - skrevet af digterpræsten Kaj Munk og sat i musik af Egil Harder. Sangerinden, der har stået på scenen i over 60 år, brød ud i sang, efter at hun netop havde fået den ene af to portioner fra Kammersanger Emil Holms Mindelegat, som blev uddelt lørdag eftermiddag. (Foto: Kristian Gade)
  2 / 7
 • Det var formanden for DR Symfoniorkestrets medarbejderforening, fagottisten Dorte Bennike, der overrakte Kammersanger Emil Holms Mindelegat for både 2020 og 2021. Normalt overrækkes prisen om vinteren, men det har coronasituationen gjort umulig - både i år og sidste år. Prisen til minde om Statsradiofoniens første chef og grundlæggeren af DR Symfoniorkestret, går enten et ungt talent på vej eller erfarne musikere, der har ’gjort en ekstraordinær indsats i musikkens tjeneste’. I år var det især de sidste, der blev hædret, idet både Birthe Kjær og cembalisten og dirigenten Lars Ulrik Mortensen blev prismodtagere. Han får prisen for sin indsats i blandt andre ensemblet Concerto Copenhagen og for barokmusikken blev hædret. (Foto: Kristian Gade)
  3 / 7
 • - Det er en kæmpe anerkendelse af det, jeg har brugt mit liv på. Jeg er meget beæret, sagde Birthe Kjær til dr.dk/omdr, da vi møder hende på bagscenen i Koncerthuset. For sangerinden, der er kendt fra blandt andet ’Dansktoppen’ og ’Melodi Grand Prix’, er det ekstra særligt, at anerkendelsen kommer fra selve musikerne i DR Symfoniorkestret. - Det betyder lidt mere, at det er kolleger, som står bag tildelingen – og så ovenikøbet kolleger fra den klassiske genre. Det er en meget stor cadeau at give til en kollega, sagde Birthe Kjær, der altså - til stor overraskelse for publikum - sang som tak. (Foto: Kristian Gade)
  4 / 7
 • Lars Ulrik Mortensen, der særligt har markeret sig indenfor barokmusikken og tidlig musik, greb også mikrofonen, men han sang ikke. (Foto: Kristian Gade)
  5 / 7
 • Formand Dorte Bennike begrundede blandt andet priserne til Lars Ulrik Mortensen og Birthe Kjær med., at de hver især har præget dansk musikliv gennem årtier, givet os alle store musikalske øjeblikke og oplevelser - og har været inspirationskilde for utallige musikkarrierer. (Foto: Kristian Gade)
  6 / 7
 • Lars Ulrik Mortensen og Birthe Kjær modtager her salens hyldest. (Foto: Kristian Gade)
  7 / 7