Bo Høxenhaven kan juble: ’Orkestret’ blev topscorer ved aarhusiansk prisfest

DR-serierne ’Borgen’ og ’Orkestret’ kunne rejse hjem med fem af aftenens 11 priser, da der torsdag for anden gang blev uddelt Series Awards i Aarhus.

  • Frederik Cilius fik prisen for 'Bedste skuespilpræstation' for rollen som Bo Høxenhaven i 'Orkestret'. Her ses han sammen med Elin i serien - spillet af Emma Sehested Høeg. (Foto: © Åsmund Sollihøgda, SAMproduction)
  • Serien ’Orkestret’ sikrede sig både prisen som ’Bedste komedie’, ’Bedste instruktion’, ’Bedste skuespilpræstation’ (Frederik Cilius th.) samt publikumsprisen Aarhus Seriepris. (Foto: © Åsmund Sollihøgda, SAM Productions / DR (micv))
  • Publikumsprisen overrækkes her til instruktør og manuskriptforfatter Mikkel Munch-Fals og skuespiller Neel Rønholt, der medvirker i serien. (Foto: © Anders Krogh)
1 / 3

Klarinettist Bo Høxenhaven fra DR’s dramaserie ’Orkestret’ er normalt en vrissen herre, men torsdag aften havde han al mulig grund til at bryde ud i jubel.

For ’Orkestret’ blev aftenens store vinder og sikrede sig fire ud af de 11 priser, da der for andet år i træk blev holdt Series Awards i Aarhus. Fejringen af serieformatet er arrangeret af mediefestivalen THIS, publikumsfestivalen Aarhus Series og Filmby Aarhus.

Serien ’Orkestret’, som er produceret for DR af SAM Productions, sikrede sig både prisen som ’Bedste komedie’, ’Bedste instruktion’ (Mikkel Munch-Fals), ’Bedste skuespilpræstation’ (Frederik Cilius i rollen som Bo Høxenhaven) samt publikumsprisen Aarhus Seriepris, som var den eneste kategori, der var afgjort af ’folket’. Resten af prismodtagerne er fundet af en jury, der bestod af Ann Lind Andersen, Keld Reinicke, Pernille Bech Christensen, Rasmus Thorsen og Kim Leona.

’Orkestret’ havde premiere på DRTV og DR1 i sommer, og de 10 afsnit kan fortsat ses på DRTV. ’Orkestret’ et tragikomisk drama i og omkring et symfoniorkester i en stor, dansk kulturinstitution. Konflikterne med ledelsen og med de andre musikere tårner sig op for 2. klarinettisten Bo Høxenhaven og for den nyudnævnte souschef Jeppe Nygren - ikke mindst på grund af Bo og Jeppes manglende popularitet og særprægede adfærd.

Adam Price har både skrevet manuskriptet til 'Borgen' og være med til at skrive 'Orkestret'. (Foto: © Anders Beier)

Adam Price fik også anden pris

Det er Adam Price og Mikkel Munch-Fals, der har skrevet manuskript til ’Orkestret’, som sidstnævnte har instrueret. Store dele af serien er optaget i DR Byen, og på rollelisten var blandt andre Frederik Cilius, Rasmus Bruun, Neel Rønholt, Emma Sehested Høeg, Caspar Phillipson, Lise Baastrup og Ina-Miriam Rosenbaum.

Udover Bo Høxenhaven – spillet af Frederik Cilius - havde særligt Adam Price også en indbringende aften ved Series Awards. Han hentede nemlig også en femte pris til DR – prisen for ’Bedste manuskript’ for dramaserien ’Borgen – Riget, Magten og Æren’, som ligeledes fortsat kan ses på DRTV.

DR’s fiktionschef Henriette Marienlund glæder sig over priserne til de to DR-serier.

- I et virkelig kvalificeret felt er jeg virkelig stolt og glad over, at vi kan hente så mange flotte priser hjem i så mange kategorier. Det understreger for mig, at DR Drama står et stærkt sted. Ikke mindst publikumsprisen gør mig glad, da den jo repræsenterer det, det hele handler om - at vi laver public service-tv, der skaber værdi og genklang hos vores seere med en serie, der har modet til at behandle aktuelle problemstillinger og sætte dem på spidsen med både humor og dybde, siger hun.

Allerede nu ligger det fast, at der kommer en anden sæson af ’Orkestret’, og optagelserne til de nye afsnit går snart i gang.