Børn får deres toiletrulle-stjerner udstillet på Nationalmuseet

Tusindvis af pyntede toiletruller, som børn over hele landet har lavet til ’Mini-MGP’ på Ramasjang, bliver i de kommende to måneder udstillet på Nationalmuseet i København.

Børn sendte tusindvis af pyntede toiletruller ind til Ramasjangs ’Mini MGP’. Nu kommer en stribe af dem på Nationalmuseet. (Foto: Rolf Torbøl Sørensen)

Hvad der ikke lykkes for mange danskere gennem et helt liv, bliver nu virkelighed for tusindvis af kreative danske børn. De får deres værk udstillet på Nationalmuseet.

Museet udstiller nemlig en lang række af de toiletrulle-rockstjerner, som børn i løbet af de seneste år har sendt ind til Ramasjang i forbindelse med, at kanalen har holdt ’Mini MGP’ på kanalen. Her har børn i hele landet menneskeliggjort og indsendt toiletruller – de såkaldte rullinger, som de har lavet ved at klippe og klistre, sy og pynte, så de kunne være med i Ramasjangs store sangkonkurrence for musikalske og sprællevende toiletruller.

Både i Danmark, Sverige og Norge har showet været et hit, og nu også så populært, at Nationalmuseet gerne vil udstille ’Mini-MGP’-stjernerne.

Fra søndag den 11. februar til mandag den 2. april vil børnenes toiletrulle-artister hænge i loftet, gynge i kugler og få deres helt egen udstilling i et inferno af stjernestøv, glimmer og pailletter på det nationale museum i hjertet af København.

”2018 bliver børnenes år på Nationalmuseet. Rullingernes indtog på museet er det første skridt, og i løbet af året lancerer vi et omfattende aktivitetsprogram, hvor vi rusker op i forestillingen om, hvad et museum er. Sammen med børnene vil vi lege med historien,” siger Nationalmuseets fomidlingschef Anni Mogensen.

Tag toiletruller med på museum

Faktisk opfordrer museet børn, deres forældre og bedsteforældre til at tage en håndfuld toiletruller med på Nationalmuseet, hvis de bliver nysgerrige og for eksempel vil se, om den rulling, de tidligere har sendt til Ramasjang nu er rykket direkte på museum.

Værten Jacinta fra Ramasjang åbner rullingeudstillingen på Nationalmuseet den 11. februar fra klokken 12.00. (Foto: Rolf Torbøl Sørensen)

Hver dag i vinterferien fra den 11. til 18. februar mellem klokken 12.00 og 15.00 vil man i rullingeværkstedet på museet kunne forvandle en afdanket og hensunken toiletrulle til Christian 4., Caroline Mathilde, en lurblæser fra bronzealderen, Egtvedpigen, en viking eller en rockstjerne. Nationalmuseet får også besøg af en kæmperulling, der går rundt i udstillingen og giver high-fives og krammere til børn.

Det var Jacinta fra Ramasjang, der officielt åbnede udstillingen søndag den 11. februar – sammen med den føromtalte kæmperulling.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk