Børn kan gå en tur for en god sag før ’Danmarks Indsamling’

Børnenes Danmarks Indsamling giver børn muligheden for aktivt og selvstændigt at bidrage til indsamlingen. De kan deltage ved at gå med på ture.

Børn kan gå ture og derigennem støtte op om 'Danmarks Indsamling'. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Gå en tur for en god sags tjeneste i januar.

Sådan lyder opfordringen fra DR Lær, DR Ramasjang og DR Ultra til alle børn forud for årets ’Danmarks Indsamling’, som kan ses på DR1 og DRTV lørdag den 4. februar med Ulla Essendrop, Katrine Muff og Sara Bro som værter.

For tredje år i træk samler ’Børnenes Danmarks Indsamling’ ind til udsatte børn i Syrien, og hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til ’Danmarks Indsamling’.

Børnenes Danmarks Indsamling, som tidligere gik under navnet ’Gode Gerninger’, giver alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige ’Danmarks Indsamling’, og bagtanken er, at det ikke kun skal være de voksne, der får glæden af at samle ind til et godt formål.

Karoline Olsen, der er projektleder i DR Børn, kalder Børnenes Danmarks Indsamling enormt vigtig, da det er børnenes mulighed for at gøre en forskel for andre.

- Børnenes Danmarks Indsamling giver børnene muligheden for aktivt og selvstændigt at bidrage til indsamlingen. Det er enormt vigtigt, da det inspirerer børnene til at handle og lærer dem, at de også kan gøre en forskel for andre mennesker ude i verden, siger Karoline Olsen.

Kan arrangere gåture og registrere kilometer

Det er de danske skoler og dagtilbud, der faciliterer gåturene, og alle kan stadig nå at gå med. Fra mandag den 9. januar og frem til den 4. februar kan lærere og pædagoger arrangere fælles gåture med børnene og registrere deres kilometer på dr.dk/vigårsammen.

Samtidig vil der være gratis undervisningsmateriale tilgængeligt fra DR Lær, som lærere og pædagoger har mulighed for at anvende – for eksempel før eller efter en fælles gåtur, idrætstimen eller andet. Det giver børnene mulighed for at gå sammen i fællesskab og samtidigt lære noget om, hvorfor lande som Danmark yder udviklingsbistand til andre lande.

Flere centrale samarbejdspartnere er med til at gøre Børnenes Danmarks Indsamling muligt. Det er landets biblioteker, FDF og Dansk Skoleidræt. På bibliotekerne kan børnene registrere deres kilometer og få et diplom udleveret. FDF-kredse over hele landet vil facilitere fælles gåture for sine medlemmer, mens Dansk Skoleidræt blandt andet vil engagere skolebørn i ugentlige gå-øvelser.

Sådan ser logoet ud til Børnenes Danmarks Indsamling.

Er for alle

Børn, som er forhindret i at gå, er også inviteret med til at bevæge sig for Syriens børn på anden vis eller lade en anden person bevæge sig på deres vegne. For Børnenes Danmarks Indsamling er for alle.

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamlings-projekt i Syrien. Projektet bliver administreret af Røde Kors, der støtter krigsramte børn og unge i Syrien med at genopbygge deres mentale og fysiske sundhed samt styrke deres evne til at skabe sig en bedre fremtid.