Børn skal kommentere VM i fodbold

Danmarks skarpeste fodboldbørn sætter sig nu i kommentatorboksen og styrer DR Ultras seere sikkert gennem de afgørende VM-kampe.

Danmarks skarpeste fodboldbørn sætter sig nu i kommentatorboksen og styrer DR Ultras seere sikkert gennem de afgørende VM-kampe.

I år er det 20. gang, der afholdes VM i fodbold. Men at se det samme tyve gange i træk, er måske ikke det festligste i verden. Og kommentatorernes fraser er efterhånden også velkendte. Derfor har DR Ultra besluttet sig for at dyrke fodboldfeberen og lave en vaskeægte fornyelse, med fodboldlir som gør dækningen sjovere og mere uforudsigelig. Rigtige børnekommentatorer tager headsettet på og dækker de afgørende kampe fra slutrunden.

To 1/8-finaler og VM-finalen bliver vist og kommenteret direkte af seje børn sammen med en (ofte håbløs) Ultravært. Til hver kamp er der to nye kompetente og særdeles fodboldvidende unger, der styrer DR Ultras seere igennem begivenhederne. Med nørdet og fodboldfaglig tilgang kommenterer og analyserer ungerne VM-kampene for åben skærm.

"DR Ultra fejrer VM på sin egen måde, med børnene i centrum, og derfor giver vi dem selvfølgelig også magten i kommentatorboksen. Det er et sjovt og udfordrende forsøg, som jeg tror, der kommer en stor fodboldfest ud af. Vi gør en ære ud af, at der bliver plads til noget ud over det sædvanlige, når vi sender kampene live. Det er vores unge kommentatorer i fuld gang med at forberede sig på," siger kanalredaktør Kirstine Vinderskov.

Ultrakupon og sociale medier

Der bliver rig mulighed for, at både ungerne på skærmen, og seerne derhjemme kan nørde fodbold. Men der bliver også masser af sjov undervejs. Ultra-seerne kan i løbet af kampene være med til at forudse begivenhedernes udvikling ved at bruge "Ultrakuponen". Her kan de skarpsindige seere blandt andet gætte på hvilket hold, der har flest krølhårede spillere, eller den ældste gennemsnitsalder, og om der er flest drenge eller piger som følger VM-spillerne ind. I halvlegen bliver de sjoveste Instagram-kommentarer vist, ligesom der bliver masser af samspil på Ultras forskellige sociale platforme.

Fakta:

  • I flere måneder har landets børn kunne sende deres bud på en god måde at kommentere en fodboldkamp ind, og vi har modtaget rigtigt mange begejstrede bud. Gennem en stor casting er landets seks sejeste kommentatorbørn blevet fundet, og i tomandshold kommenterer de hver én af DR Ultras tre VM-kampe.

  • Simon og Mads på 12 år kommenter 1/8-finalen d. 29. juni, kl. 17.45 sammen med Ultra-vært Christian Trangbæk.

  • Laust på 13 år og Sigurd på 12 år kommenterer 1/8-finalen d. 1. juli, kl. 17.45 sammen med Ultra-vært, Joakim Ingversen.

  • Magnus og Adam på 13 år kommenter VM-finalen d. 13. juli, kl. 20.45 sammen med Ultra-vært Sofie Linde.  

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter