Børnefamilier har talt: Cirkus Summarum var årets bedste børne-begivenhed

Sommerforestillingerne, hvor blandt andre DR-værter og DR Big Band medvirkede, blev søndag kåret som årets bedste børneevent, da årets ’Børn i byen’-priser blev uddelt i København.

  • Kristian Gintberg, Hr. Skæg og Onkel Reje dansede blandt andet i årets ’Cirkus Summarum’, som er blevet kåret som ’Bedste børneevent’. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  • Motor Mille fra Ramasjang var også med i den nu prisbelønnede forestilling. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  • Rosa fra Rouladegade var også med i årets forestilling. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
1 / 3

Det er efterhånden blevet en tradition for mange børn, forældre og bedsteforældre, at sommeren byder på en tur i Cirkus Summarum i København eller Aarhus. Her har en lang række DR-børneværter og -figurer og musikere fra DR Big Band i nu 11 år tilbragt deres sommer med at lave et godt show i et cirkustelt og på en måde, så både børn og voksne har det sjovt sammen.

Søndag blev Muskelsvindfonden og DR Big Band, som har samarbejdet om universet gennem alle årene, prisbelønnet for Cirkus Summarum. Det skete, da ’Børn i byen-prisen’ blev uddelt på Nationalmuseet i København for niende gang.

Cirkus Summarum blev kåret som ’Årets bedste børneevent’ foran de øvrige nominerede, som var madfestivalen Arla Food Fest for børn og unge, børnefestivalen ’BørnefestiBAL’, Roskilde Dyrskue og Københavns Middelaldermarked.

Skønne figurer

Det er børnefamilier fra hele landet, der i en afstemning har afgjort, at holdet bag Cirkus Summarum skulle have prisen. Den var en af 16, som blev uddelt ved prisfesten.

’Børn i byen’ er en stor guide på nettet for børneforældre, og hvert år beder sitet forældrene om at kåre årets bedste børneoplevelser, børnevenlige steder og børneapps – blandt meget andet.

- Cirkus Summarum er en fortryllende cirkusforestilling med skønne figurer fra DR Ramasjang. Det er cirkus, og så er alt alligevel bare helt anderledes, hed det blandt andet i motiveringen.

Prisen kommer i samme weekend, som DR Ramasjang har kunnet fejre 10 års fødselsdag. I forbindelse med den nævnte chefen for kanalen, Morten Skov Hansen, også Cirkus Summarum i en artikel på dr.dk/omdr fredag.

- Det har været målet med Cirkus Summarum at møde børn og deres forældre og give dem et fællesskab og en begivenhed, der kunne leve i sin egen ret, væk fra skærmen. Ramasjang vil være lige så levende uden for skærmen, som inden for skærmens rammer, sagde han i den forbindelse.

DR har tidligere modtaget flere ’Børn i byen-priser’. Sidste år blev værten Motor Mille fra Ramasjang ’Bedste børne-kulturpersonlighed’ – en titel, som Hr. Skæg alias Mikkel Lomborg tidligere har modtaget i både 2014, 2015 og 2016.

Det nu prisvindende show kan ses på DRTV her