Børneprogrammer fra DR udtaget til Prix Jeunesse i München

De to programmer 'Mikromakkerne' og 'Håndboldmissionen' har mulighed for at modtage international hæder i slutningen af maj.

Billedet er fra et af de nominerede programmer, 'Mikromakkerne' med Silja Okking som vært. (Foto: Anya Winqvist © Type 1)

DRs B&U-afdeling har fået udtaget to programmer til den internationale prisuddeling i München, Prix Jeunesse. Programmerne er ’Mikromakkerne’ og ’Håndboldmissionen.’ Begge er DR-udviklede formater, som er blevet vist på henholdsvis DR Ramasjang og DR Ultra.

Programmerne er blevet udvalgt blandt mange hundrede indstillede børneprogrammer.

Til spørgsmålet om, hvorfor hun tror, netop ’Mikromakkerne’ og ’Håndboldmissionen’ er blevet udtaget, siger chef for B&U, Lærke Vindahl:

”Børnestoffet har traditionelt set været delt op i enten faktual eller entertainment, som det også ses hos mange af de andre udbydere på området. Men én af de helt særlige ting, B&U er lykkedes med i vores indhold gennem tiden, er præcis sammensmeltningen af leg og læring. Vi tror på, at det udmærker vores programmer. Dét og så at vi altid insisterer på fællesskabet som hovedværdi. ’Mikromakkerne’ og ’Håndboldmissionen’ er begge programmer, hvor børn kan selv.”

Men hvorfor er DR så stærke på børneområdet?

”Fordi DR tager børnene alvorlig," siger Lærke Vindahl og fortsætter:

"Børn er en målgruppe, vi kun har til låns i et par år. Så er de videre, og inden da skal de have guldet. Det er et stort og dejligt ansvar,” siger hun.

Prix Jeunesse foregår i den sydtyske by fra den 25.-30. maj i 2018. Hvem, der skal modtage priserne, bliver bestemt af professionelle branchefolk fra hele verden.

Facebook
Twitter